Slika nije pronađena

Novosadski tinejdžeri unajmljuju stanove za Novu godinu, a razlog je poražavajući! Zbog zabrane točenja alkoholnih pića maloljetnicima, novosadski tinejdžeri dosjetili su se kako premostiti ovaj zakon: unajmljuju stanove u kojima slobodno i nesputano mogu konzumirati alkohol.

U pokušaju da ‘ne izvise’ u klubovima i kafićima koji organiziraju doček Nove, a ne smiju posluživati alkohol maloljetnicima, brojni tinejdžeri sjetili su se da bi za tu priliku mogli unajmljivati stanove u kojima bi mogli organizirati tulume, piše Telegraf.rs.

17-godišnji Marko V.  sa svojih je devet prijatelja i prijateljica unajmio jedno i pol sobni stan u Petrovaradinu za 150 eura. U stan će otići već danas, ostat će do 2. siječnja, a onda se ponovo tamo ‘useliti’ 13. i 14. siječnja. Kaže da vlasnik stana nije ni pitao koliko će ih biti, niti je tražio neke dokumente.

Da ne bismo kao maloljetnici ostali bez alkoholnog pića u nekom od lokala, pronašli smo oglas na internetu, skupili novac i platili najam. Kupit ćemo dosta hrane i piva i na nekoliko dana biti odvojeni od roditelja. Da je netko od nas imao vikednicu, u njoj bismo dočekali Novu godinu”, kaže Marko. Dodaje da su im za ovaj “izlet” novac dali - roditelji.

Jedna grupa maloljetnika je “prevarila” vlasnika stana na Podbari. 17-godišnji Strahinja V. je nagovorio punoljetnog rođaka da unajmi stan umjesto njega. Tvrdi da su ga to danima molili, pa je na kraju pristao.

L.B./izvor: Telegraf.rs

foto: Shutterstock

...Pročitaj još...

...Osnovnoškolci piju: dečki pivo, a cure žesticu sa voćnim sokovima...

...Veliki problem: mladi sve više spavaju do podneva, alkoholiziraju se do jutra...

...Alkohol - najčešći rizici i posljedice kod tinejdžera...

novosadski tinejdžeri Doček Nove Godine unajmljivanje stanova opijanje

Još vijesti