Slika nije pronađena

Prema podacima za 2018. godinu koji se odnose na broj tinejdžerskih trudnoća po županijama, evo gdje ih ima najviše . Neke su bez konkurencije na vrhu.

Jesu li tinejdžerske trudnoće problem u Hrvatskoj? Izgleda da jesu. Iz godine u godinu tinejdžerice iz Hrvatske nose se s 'problemom' tinejdžerskih trudnoća. Ako se gledaju podaci po županijama, prva je, bez konkurencije, Međimurska županija, sa 112 majki mlađih od 20 godina, po podacima za 2018. godinu.


Na četvrtom mjestu se našla Koprivničko-križevačka županija s 54 djevojke koje su rodile prije svog 20. rođendana. Niti jedna djevojka nije bila mlađa od 15 godina, ali su zato sve bile između 15 i 19 godina. Najviše majki tinejdžerki imali su Križevci, bilo ih je 13, dok su Koprivnica i Đurđevac imali po osam, piše epodravina.hr. Od svih majki, najviše ih ima srednju školu, i to trogodišnju strukovnu školu, 270 ih je od 998. Bez škole ili s tri razreda ih je 20, četiri do sedam razreda ih je završilo 46, a samo osnovnu školu imaju njih 94.

Foto: Shutterstock.com -  Photographee.eu/ Giphy

M.T./ Izvor

Pogledajte još:

Saznaj koliko su zapravo kondomi učinkoviti u prevenciji trudnoće i spolno prenosivih infekcija

OMG Istraživanje pokazuje da najviše cura između 15 i 19 godina umre zbog - trudnoće!

Roditi ili ne? Evo koliko maloljetnica u Hrvatskoj godišnje 'zatekne' trudnoća

Hrvatska Trudnoća Međimurska županija tinejdžerska trudnoća

Još vijesti