Slika nije pronađena

Kako znamo da odrastamo osim promjene koju vidimo u ogledalu i komentara dalje rodbine `Vidi je što je narasla`? Postoji nekoliko znakova koji nam ipak pokazuju da smo zreliji nego jučer.

Tinejdžeri su mladi i baš ih briga za svijet odraslih. No, u taj svijet morat će jednog dana i oni kročiti. Rane znakove `starenja` možemo otkriti u vrlo ranom razdoblju samo što ih tada ne shvaćamo tako.

Jednu fazu odrastanja prošli smo kada smo odlučili odbaciti Barbike, medvjediće i otvorili prvu maskaru te kupile prve cipele na potpeticu.

Naravno, odrastanje nije bauk i zato otkrivamo koji su to znakovi `starenja`:

Umjesto hamburgera radije biraš varivo

Kaže se da `ljubav ide kroz želudac`, ali izgleda da isto vrijedi i za odrastanje. Kada nam se tanjur variva ili domaće juhe počne činiti privlačniji od hamburgera s pomfritom, tada znamo da to je to- odrastamo. Maminu kuhinju ne bi mijenjali ni za što na svijetu? Bravo, dobrodošli u svijet odraslih.Mama je ipak bila upravu

Trebalo je proći nekoliko godina, ali ipak si shvatila da je mama uglavnom upravu. Ona će ti uvijek dati najbolji savjet jer te bezuvjetno voli i želi sve najbolje za tebe. Sada si tek skužila zašto tvoja mama nije mogla podnijeti tvog bivšeg dečka Hrvoja? Sada znaš jer mama je ipak bila upravu.


Sama se naručuješ na preglede kod liječnika, zubara, ginekologa...

`Mama, možeš li me naručiti kod doktora?` je pitanje koje jako dugo nisi postavila. U zadnje vrijeme odlučila si uzeti uzde života u svoje ruke i sama se naručivati kod različitih liječnika ili pak frizera i kozmetičara? Bravo, još malo pa ćeš biti velika djevojka!Samoinicijativno mijenjaš posteljinu

Tvoj krevet gotovo uvijek odiše svježinom i finim mirisom omekšivača rublja. Čak i pospremaš krevet, što prije nisi radila jer si se vodila mišlju `zašto bih spremala krevet kada ću navečer opet u njemu spavati?`. Sada sama mijenjaš posteljinu jer voliš spavati ušuškana u čisto? #ToJeToNa fejsu više ne pišeš srcedrapajuće i dvosmislene statuse

Prošlo je vrijeme kada si ti pisala statuse tipa `Da me barem ON primijeti` ili `Sve bih dala za njega, a on ne zna ni da postojim`. Naravno, ti statusi uvijek su bili upućeni dečku za kojim si patila, ali što sad...barem si naučila da takvi statusi nisu fora.


Napravila si mail sa svojim imenom i prezimenom i obrisala svoj stari koji se zvao swatka.mawa@yahoo.com

Shvatila si da nije fora imati mail u kojem se nazivaš `swatkom` i `mawom` te da ćete profesori u školi shvatiti ozbiljnije ako se zoveš svojim imenom i prezimenom.Počinješ jako voljeti kavu

Nije ti jasno kako prije nisi počela piti kavu i gdje je kava bila cijeli tvoj život. Sada piješ barem dvije kave dnevno i jasno ti je zašto su odrasli toliko zaluđeni kavom. Sada i voliš ići na kavu, a miris kave postao je tvoj opijum.
odrastanje odrastaš svijet odraslih

Još vijesti