Slika nije pronađena

Ako ste bili na YouTubeu u protekle dvije godine, vjerojatno ste čuli ime Emma Chamberlain. Ova vlogging zvijezda brzo preuzima platformu sa svojim smiješnim, prizemljenim stavom, neurednim repom i ovisnošću o kofeinu. K tome je popularnija na Instagramu od Kim Kardashian ili Selene Gomez!

Znamo da to zvuči prilično nevjerojatno, ali je istina! Dok Kim i Selena imaju 129 i 146 milijuna followera, Emma ih ima 'samo' 6,7 milijuna. Međutim, tih 6,7 milijuna puno su više angažirani od Kiminih i Seleninih followera. Ako uzmete broj lajkova i komentara na prosječnoj objavi i njih podjelite brojem followera na profilu to će vam omogućiti izračunavanje angažmana profila. I dok se angažman na Kiminom profilu kreće oko 9 posto, a na Seleninom oko 5 posto, Emma ima nevjerojatnih 25 posto! To znači da četvrtina ljudi koji ju slijede i komuniciraju s njezinim postovima.


Ne čudi stoga što je 17-godišnjakinja već 'teška' 2,5 milijuna dolara, prema procjeni stručnjaka. Unatoč mladoj dobi, Emma ima preko 7 milijuna pretplatnika na YouTubeu i gotovo 600 milijuna pregleda. Zbog tog angažmana ona navodno zaradi 6000 dolara dnevno.


Međutim, ne zarađuje sav svoj novac od videa. Emma iskorištava i svu angažiranost svojih Insta followera i objavljuje oglase za tvrtke kao što je Hollister. Uz to, ona ima i suradnju s brendom za njegu kože Curology. S obzirom na to da je Youtube zvijezdi samo 17 godina, u budućnosti će vjerojatno surađivati s još više brendova te će bez problema zarađivati još Youtube novca, ali i zadržati čistu kožu lica.Foto: YouTube Screenshot/ Instagram/ YouTube

M.S.K.

Pogledajte još.

Nemaš ideja za vlog, fotku na Instagramu ili zadaću iz hrvatskog – poslušaj pjesmu koja potiče kreativnost!

[OMG] Selena Gomez više nije najpraćenija ženska osoba na Instagramu!

Samo dislajk – nećete vjerovati tko je autor najnepopularnijeg videa na YouTubeu

zanimljivosti emma chamberlain angažman vloggerica youtube instagram Vlog 17 godina followeri

Još vijesti