Slika nije pronađena

Učenice Osnovne škole Vidici od ove školske godine ne smiju na nastavu dolaziti u tajicama.

Ravnatelj škole na Vidicima Darko Relja kaže kako od ove školske godine vrijedi novi Etički kodeks u kojem piše da je nedozvoljeno nošenje poderanih i kratkih hlača, iskidanih majica, 'neprimjerenih' piercinga, ali i ostale odjeće koja je kratka, uska ili prozirna prenosi portal sibenik.in

'Dajte zaboga ljudi, o čemu mi raspravljamo? Pa što da djeca nose tajice, to mi je najpraktičnije djetetu ujutro dati. Toplo je, praktično, lako se održava. Mislim da je nepotrebno uopće razgovarati jesu li tajice nemoralne ili nepoćudne' kazala je majka jedne od učenica škole.

U svibnju je izglasan pravilnik, a zakonski je da mora proći vijeća roditelja i učitelja. Pravila odijevanja su uvijek bila ovakva, ali nisu bila na papiru. I prije smo branili, raspravljali s razrednicima te im govorili da upozore djecu da ne donose prekratke majice ili iskidane hlače' naglasio je ravnatelj koji je dodao da učitelji i nastavnici moraju biti primjer učenicima, a Etički kodeks je zapravo, prema njegovim riječima, neke stvari konkretizirao. 

'Malo stroži režim odijevanja nije maslo ravnatelja, a što se ne smije nositi piše na stranicama škole' zaključio je Relja.

Što vi mislite o ovakvom Etičkom kodeksu? Smatrate li da su tajice neprimjerena odjeća za školu?

Foto/Izvor: sibenik.in
I.N.

Pročitajte još:

Škola zabranila nošenje uskih hlača jer 'djevojke izgledaju kao prostitutke'?

Otkačene najlonke i tajice za odvažne cure

Najružnije tajice na internetu

tajice Škola zabrana

Još vijesti