Slika nije pronađena

Bilo da skrolaš Instagramom influencerica ili gledaš popularne reality showove poput 'Love Islanda' ili 'Too Hot to Handle', sa svih strana su zgodne djevojke s idealnim tijelima. I kako da se onda ne osjećamo loše jer ne izgledamo kao one? Zapravo je lako, samo trebaš zapamtiti ove 4 stvari.

Pad samopouzdanja i nezadovoljstvo vlastitim izgledom je sve češća pojava jer kako se i ne bi osjećali grozno u vlastitom tijelu kada naizgled svi drugi izgledaju kao da su upravo sišli s modne piste. Zato su celebovi poput Selene Gomez ili Camile Cabello, koje pokazuju kako izgledaju bez filtera i da nisu uvijek savršeno utegnute, sve više dragi curama. Jer to je ona prava slika. Popularnost reality emisija u zadnje vrijeme također iskrivljuje očekivanja kada je u pitanju izgled, jer natjecatelji u njima izgledaju TOP. Poznata autorica Megan Jayne Crabb zagovora body positivity bez prestanka, a sada je snimila još jedan video koji moraš pogledati ako se i ti ne osjećaš ugodno u svom tijelu jer se uspoređuješ s influencerima i celebovima.
 

Ona je govorila o izgledu natjecateljica iz realityja 'Love Island', ali savjeti su primjenjivi na sve situacije. Ovo su bitne lekcije koje želi da sve cure zapamte.

Prva je da ne smiješ pomisliti da je način na koji oni izgledaju ono što je normalno ili kako većina izgleda, jer većina tako ne izgleda. Prosječni konfekcijski broj koji cure nose nije neki mali poput 30 ili 32, već oko 40.

Druga lekcija: zato što ne izgledaš tako, ne znači da nikada nećeš pronaći dečka ili da se nikome nećeš svidjeti dovoljno da se zaljubi u tebe i pozove te na dejt.

Treća lekcija koju želi da zapamtiš je da glavni cilj u životu nije da budeš zgodna drugim ljudima, imaš drugih pametnijih stvari za postići! Tvoja vrijednost se ne procjenjuje time koliko se muških glava okrenulo za tobom kada si prošla ulicom.

I zadnja je lekcija da svi ti 'savršeni' ljudi koje vidiš na tv-u ili društvenim mrežama ulažu jako puno vremena, truda i novaca u to da bi izgledali tako kako izgledaju – i to samo zato jer misle da moraju zadovoljiti postojeće standarde ljepote jer se to na neki način od njih očekuje.

Pogledajte još:

Camila Cabello odgovorila na prozivke oko svog izgleda – 'Prave žene su s oblinama, celulitom i strijama'

Zvijezda 'Pitch Perfecta' oduševila obožavatelje s novim izgledom – skinula je čak 30 kilograma!

Selena objavila fotku u bikiniju i pokazala da ne moraš izgledati kao model da bi se osjećala dobro u badiću

Tijelo Izgled body positivity

Još vijesti