tetoviranje

Od sutra u cijeloj Europskoj uniji, što znači da se to odnosi i na Hrvatsku, bit će problematično staviti jedan tip tetovaže. Uveli su zabranu koja će otežati rad tattoo studijima.

Od sutra, 4. siječnja, će se svi trebati držati ovoga, nema šale. Europska unija je Uredbom o registriranju, ocjenjivanju, odobravanju i ograničavanju kemikalija zabranila korištenje oko 4000 kemikalija, koje se nalaze u tinti za tetoviranje koja je u boji, piše UNILAD. Dakle, ako želiš tetovažu u boji, i to sada, čim prije, to bi moglo biti malo otežano. Ispada da te kemikalije koje se nalaze u tintama u boji mogu uzrokovati rak i genetske mutacije.

Iako je sada rečeno da se od sada ne smiju koristiti, proizvođači tinte su još u siječnju prošle godine bili upozoreni da će se ove dogoditi. Imali su godinu dana da pronađu sigurnije formule za proizvodnju tinte u boji. Bilo bi super da su na tome stvarno i radili, ali brojni tattoo studiji otkrivaju da sve to ide sporo i da im se zalihe tinte u boji sada pune sporije nego prije. Što znači da bi mogli početi odbijati klijente koji žele tetovažu u boji.

Koliko će to otežati stavljanje tetovaže u boji u Hrvatskoj, vidjet ćemo, ali po ovome, ne zvuči dobro.

Pogledajte još:

Kako odabrati pravu tetovažu za sebe? Saznaj što o tome kažu tattoo majstori

Selena Gomez je stavila prilično veliku tetovažu na leđa – to joj je najveća koju ima [FOTO]

Cura je oduševila internet idejom za tetovažu: Oni koju ovakvu mogu staviti su pravi sretnici

tetovaže tetovaže u boji zabranjeno tetoviranje