Slika nije pronađena

Crtanje po tijelu je popularno još od početka civilizacije; ljudi se tetoviraju iz estetskih, zdravstvenih, ritualnih i društvenih.

Za sve ljubitelje tetoviranja stižu dobre vijesti iz znanosti jer je otkriveno da su tetovaže dobre za nas. Osim što nam crteži na tijelu daju unutarnju snagu, one nas zaista i čine jačima.

U istraživanju koje je objavljeno u American Journal of Human Biology piše da tetovaže imaju pozitivan utjecaj na naš imunološki sustav.

Znanstvenici su istraživanje proveli na 24 žene starosti od 18 do 47 godina te su im uzeli uzorke sline. Nakon što su se žene tetovirale ponovno su uzeli isti uzorak i vidjeli da su nakon tetoviranja u slini bile veće količine imunoglobulina A i kortizola.


Kažu da tetoviranje može oslabiti imunološki sustav ako imamo samo jednu tetovažu jer tijelo pretrpi šok, ali ako ih imamo više to znači da smo i jači.

Ova studija ne znači da se trebamo tetovirati da imamo jači i zdraviji organizam, ali je to dobra vijest za sve koji misle da je imati više tetovaža loše ili nezdravo.

I.P.

Pročitajte još:

Romantično i slatko: zajedničke tetovaže parova koje nisu kliše

Sada mogu i na kožu: najdraži emojiji kao privremene tetovaže

Stvarno fora: tetovaže koje svijetle u mraku

tetoviranje tetovaže tattoo

Još vijesti