Slika nije pronađena

U društvu u kojem se ljepota uglavnom tretira kao najvažnija vrijednost i kvaliteta koju netko može posjedovati, jedan grad odlučio je donijeti odluku koja potpuno prkosi takvom sustavu vrijednosti.

Grad Chivilcoy u Argentini zabranio je održavanje natjecanja ljepote! Odluka je donesena na sudu, a dio njenog obrazloženja glasi: '...natjecanja ljepote učvršćuju ideju među djevojčicama,  tinejdžericama i mlađim pripadnicama nježnijeg spola da žene treba vrednovati i cijeniti samo zbog njihova izgleda te promoviraju opsjednutost fizičkim idealima koje je nemoguće postići...'

Gradski čelnici hrabro stoje iza svoje odluke dodajući da 'ljepota nije mjerljiva te je stoga organiziranje natjecanja na temelju toga diskriminirajuć i nasilan potez'.

Ovaj mali argentinski grad ne samo da je zabranio natjecanja ljepote nego su gradski oci odlučili uvesti nagrade za mlade žene u dobi od 15 do 30 godina za koje natječajna komisija utvrdi da su najviše doprinijeli svojoj zajednici.

Smatrate li da je ovaj potez hvalevrijedan? Mislite li da je vrijeme da se natjecanja koja potiču objektivizaciju žena zamijene natjecanjima koja će slaviti pamet i unutarnju ljepotu žena?

Foto: Shutterstock
Izvor: HelloGiggles.com
I.N.

Pročitajte još:

One prihvaćaju svoje mane: celebrity dame koje su odbile 'srediti' svoje nedostatke

Evo kako ljudi diljem svijeta definiraju pojam 'ljepota'

Čarobni flaster uz kojeg izgledaš ljepše dokazuje: ljepota dolazi iznutra!

natjecanja ljepota izbor

Još vijesti