Slika nije pronađena

Već smo milijun puta vidjeli filmski scenarij u kojem mlada žena ostaje sama kod kuće navečer i neki psihopat ju uznemirava telefonskim pozivima, a na kraju ju uglavnom ubije. Mislite li da je ovo samo scena s ekrana?

Misteriozni telefonski pozivi nisu rijetkost u stvarnom svijetu, a neki od njih još uvijek nisu razriješeni. Ti pozivi povezani su s nestankom ljudi, ubojstvima i uvrnutim događajima.

Nakon što ovo pročitate vjerojatno ćete razmisliti dva puta prije nego podignete slušalicu jer ovo su telefonski pozivi koji lede krv u žilama:


Tinejdžer koji je nestao tijekom poziva

Brandon Swanson imao je 19 godina te se vraćao 2008. kući. Sletio je u jarak dok se vozio cestom uz šumu, a nije se teško ozlijedio jer je došao k sebi i pokušao nazvati kući. Brandon je objasnio gdje se nalazi, a kada su roditelji došli po njega tamo nije bilo ni Brandona ni automobila. Sljedećih 45 minuta roditelji su ga zvali i dobili ga na telefon, a on im je rekao da je i dalje na lokaciji koju im je dao te da vidi svjetla gradića.Tijekom razgovora rekao je `Oh, sranje!` i tu završava Brandonov poziv. 19-godišnjak se smatra nestalim od 14. svibnja 2008., a njegov automobil pronađen je 120 dana kasnije 32 kilometra od lokacije za koju je mislio da se nalazi.


Čovjek koji je dobivao telefonske prijetnje deset godina

Tijekom 70-ih godina čovjek imena Bashir Kouchacji napustio je Libanon i preselio se u Washington i otvorio uspješan restoran. Izgleda da je to nekome zasmetalo pa je odlučio tlačiti Bashira preko telefona čak cijelo desetljeće! Bashir je dobivao svaki dan pozive i u restoran i kući, a s vremenom su pozivi postali učestaliji te je osoba s druge strane žice počela oponašati jezivi glas male djevojčice. Kada je otputovao sestri u Philadelphiju pozivi su se nastavili i to na njen telefon. U slučaj se upleo FBI i tada je sve tek postalo čudno- ustvrdilo se da su pozivi dolazili s različitih telefonskih govornica u gradu i nemoguće je da ga je zvala samo jedna osoba jer su bili preučestali. Pozivi su potpuno prestali tek 1995., a nikada nije utvrđeno tko je stajao iza njih.


Medicinska sestra koju nitko više nije vidio

Donna Lass bila je 25-godišnja medicinska sestra koja je tijekom 70-ih radila u hitnoj pomoći u Kaliforniji. Jedno jutro stigao je poziv upućen njenom najmodavcu i šefu, a zvao je muškarac koji je tvrdio da je član Donnine obitelji i objasnio da će ona neko vrijeme izostajati s posla zbog zdravstvenih problema. Šef je posumnjao u tu priču i obavijestio Donninu majku koja je samo potvrdila šefovu sumnju. Donnin automobil bio je parkiran pred njenim stanom, a ona nikada više nakon toga nije bila viđena. Pola godine kasnije novinar Paul Avery dobio je kriptiranu poruku kojoj se Donnin ubojica htio predstaviti kao slavni serijski ubojica Zodiac. No, Zodiac nije imao običaj skrivati svoje žrtve nego bi ih svima ponosno pokazivao.Slučaj koji je bio neriješen 25 godina oživljen nakon telefonskog poziva

Na Floridi je nestala djevojka Judith Hyams 1965. U Atlanti je pronađen njezin automobil s krvlju na zadnjim sjedalima. Judith je bila trudna i tek razvedena što je bio strašan skandal za to vrijeme i društvo ju je osuđivalo. Nekoliko dana ranije, Judith je dogovorila ilegalni pobačaj kod jednog mađarskog liječnika Georgea Hadjua koji je imao lošu reputaciju. Liječnik je optužen zbog `zavjere da se izvrši abortus`, ali izvukao se uz jamčevinu i napustio SAD-a. Nakon toga svi su zaboravili na slučaj Judith Hyams. Prošlo je preko 20 godina kada se ponovno `potegao` ovaj slučaj, a sve je počelo telefonskim pozivom u policiju 1990. koji je navodno uputio radijski voditelj iz Nebraske. Tvrdio je da on zna što se dogodilo s Judith, a kada je policajac uzvratio poziv voditelju, javio mu se potpuno zbunjen čovjek koji je rekao da nije zvao policiju. Na kraju je ispalo da je policiju nazvao netko drugi iz potpuno druge države pretvarajući se da je radijski voditelj. Kasnije, stigao je još jedan poziv, a muškarac je ovoga puta tvrdio da je Judith živa i da živi u Omahi. Treći put muškarac je zvao i predstavio se kao netko iz FBI-ja tko je upoznao liječnika Hadjua, a kao dokaz ponudio je njegov broj koji se poklapao. Policijski narednik dao je cijeli slučaj u tv emisiju Neriješeni misteriji, a nakon emitiranja stiglo mu je anonimno pismo sadržaja: `Judith Hyams nije živa. Došla je obaviti abortus, a kad je dobila injekciju anestetika, njen je organizam reagirao vrlo burno. Imala je alergijsku reakciju, Sve što je moglo biti poduzeto je i poduzeto, no reakcija je bila fatalna. Tijelo je bačeno u zaljev Biscayne.` Judithino tijelo nikada nije pronađeno kao ni anonimni pozivatelj.


Poziv najavio smrt J.F. Kennedyja

Teoretičari zavjera već godinama prekopavaju po slučaju ubojstva najomiljenijeg američkog predsjednika J. F. Kennedyja i svakodnevno se mogu pročitati nove zavjere. Ujutro telefonski operator u Kaliforniji primio je poziv: `Predsjednik će umrijeti u sljedećih desetak minuta!` . Deset minuta je prošlo, a žena s druge strane žice je govorila kako će biti pucnjave po svim prozorima točno u 10:30. Telefonski operator je ovaj poziv zanemario jer je Kennedy često dobivao prijetnje, a točno u 10:30 kada je predsjednik bio u povorci u Dallasu čuli su se pucnji s prozora. Kennedy je ubijen baš onako kako je žena s telefona rekla. Osoba i lokacija poziva nikada nisu otkriveni.


Izvor/foto: cracked.com

I.P.

Pročitajte još:

Samo za najhrabrije: horor videi koji će vam utjerati strah u kosti

Dobro ju je imati: aplikacija koja zna kada ste u opasnosti i zove policiju

Velike svjetske misterije: Bermudski trokut, Atlantida...

Telefonski pozivi misteriozni telefonski pozivi ledi krv u žilama

Još vijesti