Slika nije pronađena

Ova 19-godišnjakinja boluje od rijetkog poremećaja vitiligo, koji je odlikuje bespigmentnim mrljama po koži. Zbog toga je za vrijeme školovanja proživjela pravu torturu.

Kada je Chantelle Brown-Young imala samo 4 godine, dijagnosticirali su joj ovu bolest s kojom se borio i popularni pjevač Michael Jackson. Kako to obično biva, njeni vršnjaci nisu bili previše 'milostivi'; nazivali su je 'kravom' i 'zebrom' zbog bijelih krugova koje je imala po tijelu.

No zahvaljujući njenoj prirodnoj ljepoti i vitkoj liniji, život Chantelle mogao bi se dramatično promijeniti: ona je naime ušla u top 14 modela koji se natječu za titulu America's Next Top Model pod pokroviteljstvom svjetski poznate manekenke Tyre Banks.

Sebe naziva 'glasnogovornikom vitiliga' zbog čega ima preko sto tisuća followera na Instagramu, a nedavno je pozvana i u jednu srednju školu da održi motivacijski govor.

Iako je, u određenom trenutku života, čak razmišljala o samoubojstvu, sada je puna samopouzdanja: voli sebe i zahvaljuje Bogu na 'koži koju ima'. 'Neki ljudi imaju crnu boju kože, neki bijelu, a ja imam oboje' zaključuje hrabra Chantelle.

'Na ovom natjecanju željela bih pobijediti jer želim dokazati da svatko može ostvariti svoje snove bez obzira na prepreke i nedostatke' objasnila je Chantelle.

Ovakva hrabrost vrijedna je divljenja stoga je Chantelle za nas već sada pobjednica. Bravo!

I.N.

model bolest vitiligo

Još vijesti