Slika nije pronađena

Znamo da se u nogometu vrti mnogo novca. Što je igrač bolji, a mlađi, mnogi su spremni za njega izdvojiti svote od kojih se nama običnim smrtnicima zavrti u glavi. Saznajte koji su to nogometaši kroz povijest u svojim tinejdžerskim godinama postigli cijenu o kakvoj možemo samo sanjati.


1. ANTHONY MARTIAL

Ovo je trenutno najskuplji tinejdžer nogometaš u povijesti. Iz Monaca je prešao u Manchester United  za 36 milijuna funti. Ovako je ovaj devetnaestogodišnjak titulu najskupljeg tinejdžera nogometaša preoteo Lukeu Shawu koji je prošlo ljeto prešao iz Southhamptona također u Manchester United. U Manchesteru se nadaju da će Anthony Martial, kako odrasta postati igrač ravan slavnom Thierry Henryju.


2. LUKE SHAW

Za već spomenuti prelazak u Manchester United dobio je 31 milijun funti. Ovu je sezonu odlično započeo, a mnogi nogometni stručnjaci smatraju da se Manchesteru ova akvizicija isplatila te kako je ispred ovog mladog igrača svijetla nogometna budućnost.

3. LUCAS MOURA

Prešao je iz Sao Paola u PSG za 29 milijuna funti, a sve se to dogodilo prije nekoliko godina dok je još bio tinejdžer. Međutim, danas ima 23 godine i moramo priznati da se još uvijek bori da opravda ovaj veoma skupi transfer. Hoće li mu to konačno i uspjeti, vidjet ćemo.

4. WAYNE ROONEY

Prešao je iz Evertona u Manchester United za 26 milijuna funti.  Dogodilo se to 2004. godine, kada je Rooney još bio tinejdžer, a Manchester smatra da mu je to bila jedna od najpametnijih investicija koje je napravio u ovom stoljeću. Danas Rooney ima 29 godina, kapetan je i zaštitni znak kluba te mu nedostaje svega 16 golova kako bi dosegao rekord od 249 golova postignutih za Machester kojeg drži igrač Bobby Charlton.

5. JAVIER SAVIOLA

Prešao je iz kluba River Plate u Barcelonu za 25 milijuna funti još 2001. godine i tada je bio jedan od najviše obećavajućih mladih igrača nogometa. U prvoj sezoni je postigao 60 golova, ali kasnije nije mnogo pokazao te se vratio u River Plate. Danas ima 33 godine.

6. ANDERSON

Prešao je iz Porta u Manchester United za 22 milijuna funti kada je bio još tinejdžer. Međutim, nije se pokazao kao dobro uložena investicija ni nakon godina igranja te je danas opet u svojoj rodnoj državi, Brazilu, i igra za Internacional.

7. MARQUINHOS

Iz Rome je prešao u PSG za 22 milijuna funti. Vrijedi za jednog od najperspektivnijih mladih braniča današnjice, a tome u prilog govori i podatak da ga je i Chelsea htio kupiti, ali PSG ga nije htio pustiti pa još uvijek igra za njih.

8. ANTONIO CASSANO

Cassano je imao svega 19 godina kada je Roma za njega platila Bariju 24 milijuna funti. To je bilo 2001. godine, a od tada je ovaj igrač imao doista raznovrsnu karijeru i igrao u nekim od najpoznatijih nogometnih klubova.


9. SERGIO RAMOS

Došao je iz Seville u Real Madrid za 19 milijuna funti i od tada je znak raspoznavanja za ovaj klub. Poželio ga je Manchester United, ali on ostaje vjeran Realu te je za njega potpisao novi ugovor.

10. SERGIO AGUERO

Za prelazak iz Independientea u Atletico Madrid plaćeno je 15 milijuna funti 2006. godine. Kasnije ga je Atletico prodao za  duplo veću svotu (ali tada više nije bio tinejdžer). Danas je jedan od najpoznatijih napadača.

N.LJ.J.

nogomet nogometaši tinejdžeri

Još vijesti