Slika nije pronađena

Sve češće možemo pročitati kako modne agencije otpuštaju cure koje su prema njihovim standardima predebele.  Te cure su daleko od pojma debelog pa se moramo zapitati zašto se to stalno događa.

Prošli mjesec je model Gigi Hadid napisala na Instagramu nakon što joj je netko prigovorio da je debela: `Da, imam grudi, imam trbuh, imam guzu, imam bokove i ne tražim poseban tretman... vaši ružni komentari neće utjecati na moje mišljenje o vlastitom tijelu.`

Sada,  sramoćenje oko debljine proživljava britanski model Charli Howard. Zaposlenici modne agencije odlučili su da je `predebela` i `van forme`.


Umjesto da se prilagodi njihovim bolesnim standardima, Charli im je napisala brutalno iskreno javno pismo. Charli ima 23 godine, visoka je 172 centimetra,  modelingom se bavi od 17. godine, a inače nosi veličinu odjeće 32.

Odbijam biti uzrujana ili posramljena zbog toga što se ne mogu uklopiti u vaša mjerila koja su van svake pameti. Što nas više prisiljavate na mršavljenje to više  dizajnera mora kreirati odjeću koja će nama pristajati i sve više mladih cura će se razboljeti. Odbijam zastupati takav izgled.

-napisala je Charli.


Charli je dodala da joj je njeno psihičko i fizičko zdravlje važnije nego broj na vagi. Isto tako, neće se prestati baviti modelingom jer voli svoj posao, ali će ga raditi pod svojim vlastitim uvjetima.


Izvor: teenvogue.com

Foto: Instagram

I.P.

Pročitajte još:

Tinejdžerica se okomila na modnu industriju nakon što su je odbili jer je `predebela`

Nove veličine u svijetu mode: `grančica`, `mršava`, `debela` i  `jumbo`!

Predebele za slavu? Celebrity cure kojima su govorili da su predebele da bi postale slavne

model modeling Predebela debela Manekenka Charli Howard

Još vijesti