Slika nije pronađena

Modelu iz Velike Britanije je modna agencija rekla da se mora `smanjiti` ako misli nastaviti raditi za njih. Upravo zato je ona odlučila progovoriti o bolesnom razmišljanju iz svijeta modne industrije.

Elizabeth Anne Holland je manekenka iz engleskog grada Hulla, a prvi su je modni agenti zamijetili sa 16 godina. Elizabeth sada ima 21 godinu te je odlučila progovoriti o bolesnim standardima modne industrije zbog kojih se htjela ubiti.

Ova manekenka zavidne građe i vitkog tijela dobila je naređenje od modne agencije da se mora `smanjiti`. Smatrali su da je predebela te da mora pod hitno smršavjeti ako želi uspješnu karijeru.


Djevojka je svoje iskustvo podijelila na fejsu i podigla pravu buru. `Nikada im nisam bila dovoljno mršava, a to je i poremetilo moju sliku o sebi. Nikada nije bilo dobro biti ja, a to me odvelo prema nezdravoj vezi između hrane i depresije.`, kaže Elizabeth.


Tvrdi da je to utjecalo na odnos s obitelji i prijateljima, ali i na posao i samopouzdanje. Svijet mode općenito je okrivljen za poticanje anoreksije među mladima kao i među manekenkama što je vrlo opasno.


No, velik problem je i dalje u tome što mnoge djevojke slušaju nezdrave sugestije modnog svijeta. Na sreću, Elizabeth se brzo izvukla.


Izvor: dailymail.co.uk

Foto: Facebook

I.P.

Pročitajte još:

Tinejdžerica se okomila na modnu industriju nakon što su je odbili jer je `predebela`

Modelu rekli da je predebela- ona im dala brutalan odgovor

Manekenka dobila samo 14 lajkova na fotku pa poručila fanovima: `Svi ste jadni!`

model rekli joj da se mora smanjiti Manekenka debela

Još vijesti