Slika nije pronađena

Neki su odlučili zadnji dan proslaviti igranjem nogometa, drugi igranjem odbojke na pijesku, a bilo je i onih koji su unatoč hladnijem vremenu odlučili plivati u jezeru. No današnji dan će sigurno obilježiti brojne intervencije Hitne pomoći koja je veliki broj djece s jezera prevozila u bolnicu jer su zadnji dan škole odlučili proslaviti alkoholom i drogama.

foto: ilustracija

Apel za pomoć poslala je voditeljica Spasilačke službe oko 15 sati, kad je rekla da je na Jarunu opsadno stanje.

Trinaest spasitelja i još četiri volontera Crvenog križa pokušavaju pomoći velikom broju djece u šatoru koji smo postavili pored Glavne kućice spasilačke službe. Do 17 sati imali smo dvadeset intervencija, od kojih su dvije bile teže ozljede glave koje su nastale zbog padanja u alkoholnu komu, bilo je i posjekotina, a velik problem nam stvara i to što ne možemo doći do roditelja - rekla nam je voditeljica Ana Kunštek.

Jedan od spasitelja koji je htio ostati anoniman, ispričao nam je kako su djelatnici Hitne pomoći kod jednog od unesrećenih mladića, osim droge, pronašli i oružje: Otvorili su mu torbu kako bi pronašli osobnu iskaznicu ili nešto čime bi ga mogli identificirati i pronaći roditelje. U torbi su pronašli skakavac, suzavac i marihuanu. Dječak ima manje od petnaest godina.

Voditeljica spasilačke službe smatra kako se već godinama ignorira velik problem koji predstavlja proslava zadnjeg dana škole, jer za razliku od norijade, nije organiziran na razini Grada.

Mi smo se ovdje okupili na svoju inicijativu, nema povećanog broja zaštitara koji bi pazili na djecu. Mi smijemo patrolirati obalom i jezerom, gdje oduzimamo alkohol djeci. No na livadi bi trebala uredovati zaštitarska služba, dodala je Kunštek.

Više fotografija s male norijade možete pogledati ovdje, a video prilog iz Dnevnika Nove Tv ovdje.

L.B./izvor: Jutarnji list, Dnevnik.hr

foto: arhiva

Pročitajte još...

...FOTO: Pogledajte najbolje od Norijade 2015...

...Gotovo je, gotovo: raspored i satnica Norijade 2015....

...Maturantica objasnila: 4 razloga zašto mrzim maturu...

mala norijada Jarun oružje alkohol Droge Intervencije hitne pomoći Ana Kunštek

Još vijesti