Omiljene lokacije u gradu Zagrebu ljeti

Tko kaže da su ljeta na kontinentu dosadna? Iako obožavamo obalu i more, posljednjih nekoliko godina i kontinentalni gradovi organiziraju preko ljeta festivale, koncerte i razna događanja.

Ljeta pak mogu biti posebno lijepa i zanimljiva u glavnom gradu Hrvatske – Zagrebu. Interesantna turistička ponuda, zelene oaze uslijed gradske džungle i uvijek atraktivne lokacije koje svako ljeto uspiju zasjati nekim novim i drugačijim sjajem – mame nas u hrvatsku metropolu.

Neovisno o tome kojoj kategoriji pripadate: bilo da ste samo u prolazu, bilo da turistički namjeravate posjetiti Zagreb ili ste tu rođeni, ali natuknut ćemo vam samo neke od lokacija i događanja koje ovog ljeta želite posjetiti i uživati u njima.

 

@buzzin_nova Ljeto u Zagrebu! koja su vaša najdraža mjesta? #zagreb #bundek #bašnaš #jarun #summer #fyp #buzzin_nova #ljeto2023 #ljetouzagrebu #foodtruck #foodie #trendingvideo ♬ MOMENTS IN LIFE - Turreekk

 

1. Jarun

Kako se nalazi u neposrednoj blizini studentskog doma, naravno da je omiljeno okupljalište mladih. Preko dana tu možete uživati u kavici, šetnji uz obalu jezera, možete trčati, rolati se, biciklirati i rekreirati se. No, ima tu ponude i u večernjim satima. Jarun je primjerice i poprište interesantnih događanja poput „Food Truck Festivala“, prvog hrvatskog street food festivala koji nudi dobru klopu, piće i glazbu.

2. Bundek

Duga topla ljeta na zagrebačkom Bundeku mogu biti itekako šarmantna. Uz jezero, pregršt zelenila, ali i mnoštvo glazbe, događanja i raznih aktivnosti u organizaciji festivala „Pop Up By The Lake 2023“ – ovo je lokacija koju ne smijete zaboraviti.

3. Tkalčićeva ulica

S bezbroj slatkih kafića i restorana, Tkalčićeva ulica prava je meka događanja koja preko ljeta živi svojim punim plućima. Miris kave, odlične ponude hrane, šušur i smijeh koji dopiru s terasa, čine ovu ulicu jednom od najživopisnijih ulica grada Zagreba u koju morate zalutati.

4. Donji grad

Na Mažurancu se ove godine održava „Ljeto kod Matoša“. Vas i ekipu s kojom se nađete na ovoj lokaciji, razveselit će DJ nastupi, bendovi, fini zalogaji i sve to pod otvorenim nebom, pod uličnim fenjerima i zvijezdama. Zvuči i jest romantično pa bi ovo mogla biti odlična lokacija za dejt i izlazak s dečkom ili curom.

5. Sljeme

Do Sljemena možete doći pješice, a za vas koji niste u kondiciji preostaje automobil ili linija gradskih autobusa. Netaknuto zelenilo, svjež zrak i ugodne temperature uvijek su dobra prilika za one koji vole rekreaciju, planinarenje, ali i šetnje u prirodi. Ako još niste, mogli biste primjerice posjetiti obnovljenu utvrdu Medvedgrad.

Što ćete svakako posjetiti ovog ljeta u Zagrebu?

Ukupno glasova:

zagreb ljeti ljeto u Zagrebu što posjetiti u zagrebu ljeti ljeto u metropoli 2023. ljeto u zagrebu 2023 sljeme donji grad bundek Tkalčićeva ulica Jarun

Još vijesti