Slika nije pronađena

I to je (bilo) potpuno legalno – do sad! Sada je britanska tvrtka Synamedia odlučila stati na kraj toj praksi, detektirajući račune kojima se pristupa s različitih lokacija, piše The Verge.


via GIPHY


Synamedia će, pomoću umjetne inteligencije, prepoznavati odakle je izvršena prijava i s kojeg uređaja, a oni koji će željeti istovremeno moći pristupiti streaming servisima morat će platiti dodatno za premium paket, objasnio je šef odjela za proizvode Jean Marc Racine, na CES sajmu u Las Vegasu, gdje je predstavio novi sistem Orwellian AI.

Sumnjive račune će uklanjati ili im slati e-mail upozorenja s ponudom za premium paket, a prvi će na meti biti oni kojima se koriste različiti uređaji na suprotnim krajevima svijeta (koji su vrlo vjerojatno prodani).

Dijeljenje računa (i štednja love na taj način) postalo je uobičajena praksa protiv koje Netflix nije imao ništa u svojim počecima jer su ju shvaćali kao besplatnu reklamu za nove korisnike, no sada su shvatili da im ne donosi profit. Naime, Parks Associates tvrdi da će do 2021. godine takvo dijeljenje računa rezultirati gubicima od skoro 9,9 milijardi dolara za streaming servise.

Na svu sreću, novost još neko vrijeme neće biti uvedena – zasad nije poznato ni kada će biti. No, sigurno je da će biti pa brzo završite s gledanjem svih započetih serija na tuđem računu i nabavite pretplatu prije nego korisniku koji plaća stvorite probleme.


via GIPHY


Foto: Freepik/Giphy/kunalipa.com

M.Z.


Provjeri još...

KVIZ: Koja si heroina iz Netflixovog filma ili serije?

MUST WATCH O njemu ste sigurno čitali, ali jeste li pogledali trenutno najpopularniji Netflixov film?

Pripazi na ovu naviku - radiš li i ti ovo dok gledaš serije?

troškovi al računi novost Netflix umjetna inteligencija streaming servis

Još vijesti