Slika nije pronađena

Kad bismo pitale dečke, oni bi sigurno potvrdili da smo im mi cure totalna nepoznanica i često su zbunjeni kad smo mi u pitanju.


Dečkima je ponekad stvarno teško razumjeti cure, ali i skužiti njihovo ponašanje. Ipak, postoje zablude u koje su uvjereni da su točne, a ustvari su potpuno pogrešne.

1. Nagrađujemo se shoppingom

Naravno da se mi cure super osjećamo kad kupimo nešto novo, ali to ne znači da se shoppingom redovito nagrađujemo ako smo dobile dobru ocjenu u školi ili smo prošle s peticom. Cure najčešće kupuju kad im je nešto potrebno - nove hlače za zimu, torba za školu ili tenisice za tjelesni.

via GIPHY

2. Loše smo raspoložene kad imamo mengu
To definitivno nije točno jer za vrijeme menstruacije ne dolazi o promjene hormona, odnosno promjene raspoloženja kod nas cura. Ako smo tužne, ljute ili neraspoložene - razlog najvjerojatnije ipak nije menga.

3. Ne kužimo nogomet

Samo zato što smo cure ne znači da ne znamo sportska pravila ili da se čak ne možemo baviti određenim sportom. Da, postoje i one cure kojima super ide sport i uvijek će radije pogledati nogometnu ili rukometnu utakmicu nego neki girly film.

via GIPHY

4. Uvijek nam je važno da izgledamo savršeno
Naravno da nam je važno kako izgledamo, ali to ne znači da želimo baš stalno izgledati savršeno i da se bediramo ako nam je kosa malo masnija ili smo razmazale maskaru.
5. Objavljujemo barem jedan selfie na Instagramu dnevno
Možda je kod nekih cura to pravilo, većina nas nije toliko luda za selfiejima i objavama na društvenim mrežama.

via GIPHY

6. Spremamo se satima za svaki izlazak
Hmmm... Ako je riječ o prvom dejtu ili maturalnoj, onda je ovo definitivno točno. Međutim, ovo pravilo ne odnosi se na baš SVE izlaske te se za neke prilike možemo spremiti jako brzo.
7. Obožavamo ogovarati druge cure
Dečki misle da mi cure uživamo u tračanju i ogovaranju drugih cura, bile to naše best frendice ili cure koje smo tek upoznale. Ipak, to nije točno i nije istina da mi cure namjerno ogovaramo jer u tome uživamo. Malo su u pitanju naši geni, a malo je stvar što prečesto govorimo stvari koje bismo morale zadržati za sebe. Priznajemo, ovo je definitivno jedna od naših najgorih osobina.

via GIPHY

8. Živimo za Valentinovo

Ne, nisu sve cure romantičarke u duši i ne, ne čekamo baš sve da dođe Valentinovo pa da od dečka dobijemo dar i bombonijeru.

9. Volimo kad nas dečki časte na dejtu
Ovo je još jedna zabluda. Iako neke cure iskorištavaju dečke i uživaju kad ih oni stalno časte, većina cura zapravo će se osjećati neugodno ako je dečko taj koji stalno plaća.
10. Naš ormar je pun ružičaste i crvene odjeće
Da, možda je tako izgledao kad smo imale šest godina, ali naravno da sad više u ormaru nemamo samo ružičastu odjeću.

via GIPHY

11. Najsretnije smo u vezi
Dečki misle da je curama najveće postignuće i najvažnija stvar na svijetu biti u vezi, a to ttly nije točno. Ima i onih cura (tj. većina njih je takva) koje uživaju biti solo i to im nimalo nije bed.
12. Seks nam nije važan
Svi misle da su dečki ti kojima je seks uvijek na pameti, a nama curama nije toliko važan. To uopće nije istina jer je i curama jednako bitno seksualno iskustvo, pogotovo ako se nalaze u vezi.
13. Nemamo iskrene frendice jer se sa svakom posvađamo
Priznajemo, mi cure puno češće gubimo frendice nego što je to slučaj s dečkima. Razlozi su svakakvi, ali to ne znači da nemamo prave frendice. Moglo bi se reći da ih samo malo češće mijenjamo nego dečki. To je sve.

via GIPHY

14. Plačemo zbog svake sitnice
Među dečkima se širi neko mišljenje da mi cure plačamo i cvilimo zbog svega i svačega. Iako je istina da smo malo emotivnije od dečki (ili barem to više pokazujemo), to ne znači da cmizdrimo zbog svake sitnice.

15. Ne možemo biti u neozbiljnoj vezi

Dečki misle da mi cure ne možemo biti u vezi s povlasticama nego isključivo u ozbiljnoj vezi. Smatraju da cure ne mogu biti u neobaveznoj vezi i da se previše vežu za dečke, što nije slučaj kod baš svake cure.

Foto: Unsplash/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Brutalna istina o dečkima i seksu – 10 najčešćih zabluda u koje moraš prestati vjerovati

Otkrivamo – pet tajnih taktika zavođenja kojima se koriste svi dečki

Ljubavna psihologija – šest razloga zašto cure lakše prebolijevaju prekid od dečkiju

Dečki cure zablude

Još vijesti