Nakit

Nakit predstavlja dodatke koje nosimo na svakodnevnoj razini – od naušnica, ogrlica, prstena, narukvica i satova. No, oni su puno prljaviji nego što zapravo mislimo, a često prilikom čišćenja na njih potpuno zaboravimo jer ni ne mislimo kako nakit može biti prljav, ali zaista može.

Nakit nosimo stalno i često ga izmjenjujemo, pogotovo naušnice koje nekada mijenjamo i nekoliko puta u danu ako slučajno izlazimo više puta u danu van, ali neki nakit ipak ne skidamo tako često. No, upravo je nakit jedna od onih stvari na koje često zaboravimo kada radimo čistku, a kako piše Tyla, provedeno je istraživanje kojim je zaključeno da nakit u samo tjedan dana može skupiti hrpu bakterija koje mogu utjecati na naše zdravlje. Jedna od tih bakterija je bezopasna, ali bi se nakit trebao puno češće čistiti jer ta bakterija može imati loš utjecaj na naše tijelo ako se predugo zadržava na neočišćenom nakitu ili ako dođe u kontakt s nekom ranom na koži.

via GIPHY

Prvo mjesto su ipak zauzeli prsteni koji imaju najviše bakterija od sveg drugog nakita. U istraživanju je dokazano kako su samo u tjedan dana na prstenu prikupili 504 različite vrste bakterija, jednu vrstu gljivica i jednu vrstu plijesni – zvuči užasno i odvratno. Idući na redu su satovi, koji zauzimaju drugo mjesto najprljavijih, a mi smo sigurni kako ćete nakon ovih informacija češće čistiti svoj nakit. Pogotovo onaj kojeg nosimo na rukama, a to se odnosi na prstene, narukvice ili satove.

Pogledajte još:

Novo pravilo nakita glasi: što više, to bolje! Kako ispravno nizati i kombinirati nakit?

Koje komade odabrati za najbolji look: Kako kombinirati nakit s puloverima?

Počinje božićna shopping groznica! Skrati si muke i otkrij zašto je nakit uvijek dobra ideja za poklon

nakit najprljaviji nakit prsten bakterije

Još vijesti