Slika nije pronađena

Svi znaju da se za Valentinovo u vezama poklanjaju neki mali znaci pažnje, poput ruže ili bombonjere… No, s tim običajem smo upoznati mi koji živimo u Hrvatskoj i susjednim državama, ali u ostatku svijeta postoje puno drugačiji običaji kojim se obilježava Valentinovo i moramo priznati kako su zaista zanimljivi!

Valentinovo, nekima jedan od najsretnijih dana u godini, u raznim državama se obilježava na puno drugačije načine nego kao što smo mi navikli. Dok se kod nas parovi druže te si međusobno kupuju poklone, u drugim državama su običaji ipak nešto drugačiji, piše CBC. Od svih njih, izdvojili smo top 3 najzanimljivije države po obilježavanju Valentinova, a spominju se i oni koji su single tako da ipak nije sve u znaku ljubavi!

1.Italija

via GIPHY

U Italiji postoji jedan običaj zbog koje trebaš paziti u kojem smjeru ćeš pogledati na samo Valentinovo. Razlog tome je taj da djevojka na Valentinovo mora pripaziti u kojem smjeru će joj pogled otići jer prva muška osobu koju zagleda na ovaj dan, ona će postati njezinim suprugom tako da se ne radi o bezazlenoj stvari. Tamo cure zaista trebaju paziti koga će pogledati na Valentinovo!


2.Japan

via GIPHY

Japan ima pomalo čudne običaje darivanja za Valentinovo, s obzirom na to da je djevojka ta koja mora darovati nekog muškarca za Valentinovo. No, postoji razlika u čokoladi u kojoj daruje – jednu vrstu čokolade daruje prema muškim osobama prema kojima osjeća neko poštovanje ili obavezu (poput tate, brata, šefa), dok druga vrsta čokolade označava ljubav i ona se daruje dečko, suprugu itd. No, nisu samo djevojke te koje u Japanu daruju dečke na Valentinovo jer im oni samo mjesec dana kasnije, na takozvani 'Bijeli dan', daruju sve cure koje su njih darovale za Valentinovo.

 

3.Južna Koreja

via GIPHY

Južna Koreja ima sve identične običaje kao Japan, osim jedne, a to je da su oni uveli da za sve one koji su single. Sigurni smo da je ovo obradovale mnoge one koji nisu u vezama jer u Južnoj Koreji 'Crni dan' označuje dan za samce te se oni u travnju okupljaju u restoranima i slave ili tuguju zbog svojeg samačkog života te zbog činjenice da su za Valentinovo bili sami.

Pogledajte još:

Klišeji koje gledamo svako Valentinovo: 5 tradicija s kojima trebamo prestati jer nemaju smisla

Romantični poklon za Valentinovo koji će se svidjeti i tvom dečku – možeš ga napraviti sama

Što kupiti dečku za Valentinovo? Evo koji je najbolji poklon s obzirom na to koliko ste dugo skupa

svijet ljubav pokloni običaji valentinovo

Još vijesti