Slika nije pronađena

Svi su doživjeli onaj dan kada ti je jednostavno ne da ustati iz kreveta, odjenuti i otići u školu. Ako na sve dodamo temperaturu od minus 5 Celzijevih i test iz kemije – sve je jasno.

Iako neki to rade često, većina školaraca barem jednom smulja roditelje kako bi se izvukli od nastave i osigurali si cjelodnevno izležavanje. Razloga za tako nešto je mnogo, a isprika još više!

Mi smo odabrali 5 najpopularnijih – jeste li upotrijebili koji?

*Nepotpuna zadaća/lektira/seminar

Budimo realni – ova isprika upalit će samo kod nešto 'razumnijih' roditelja. Iako si marljivo radila na školskom zadatku, jednostavno nisi stigla sve napraviti. Onda složiš srneći pogled, priđeš roditeljima i pokušaš objasniti koliko je taj zadatak bio važan i koliko bi loša ocjena grozno izgledala u imeniku. Trep trep – je li upalilo?


*Dan škole

Kada ne mogu računati na potporu roditelja, školarci posežu za 'posebnim danima'. Budući da tvoji roditelji vrlo vjerojatno nemaju raspored školskih praznika, isprika da je 'dan škole' i slično može upaliti. A što kada mama odluči nazvati tvog školskog kolegu i provjeriti priču? Dosjetljivi školarci imaju lijek i za to – unaprijed dogovore s prijateljem da potvrdi priču.

*Promašeni autobus

Ovo funkcionira samo u slučajevima kada nam zgrada škole nije pred nosom, nego se moramo voziti autobusom ili vlakom kako bismo stigli na nastavu. A kako to izvode tinejdžer? Koju sekundu dulje peru zube, koju minutu dulje se oblače i na kraju – zakasne na bus!*Učiteljice nema

Roditeljima je suludo poslati dijete na nastavu ako nema profesorice stoga mnogi školarci posežu za ovom isprikom. 'Na putu je', 'bolesna je' ili 'neće biti zamjene' su laži koje im katkad upale. Ipak, mnogi roditelji će provjeriti ovu informaciju, a onda bi se mogli naći u nevolji.

*Bolest

Najpopularnije metoda za ostati doma definitivno je glumljenje bolesti! Neki scenariji počinju pripremati večer prije kašljucajući, a neki se bude usred noći i žale na bol u glavi, grlu ili temperaturu. Bol u želucu, proljev, vrtoglavica i mučnina su neki od najčešćih simptoma školaraca neposredno prije testa iz matematike.


Foto: Shutterstock
I.N.

Pročitajte još:

6 situacija u kojima biste trebali lagati

13 laži koje si najčešće govorimo

Najgore laži koje su vam govorili u djetinjstvu

isprike Škola

Još vijesti