Slika nije pronađena

Igračkama u Happy Mealu u McDonald'su se jednako vesele i oni mali i oni malo stariji. Nekada stvarno pogode s odabirom iznenađenja, a u jednoj državi sada kreće promjena, koja bi mogla zahvatiti i ostatak svijeta.

Nema više Pokemon figurica, Hello Kitty igračkica i svih ostalih igračaka koje se mogu dobiti u Happy Mealu, jer od sada u Novom Zelandu kreću s nečim novim i drugačijim. Odbacuju igračke i djeci dijele – knjige. Svaki Happy Meal sadrži neku od priča autora Roalda Dahla, koji je poznat po pisanju dječjih bestselera. Ova je akcija za sada krenula samo u Novom Zelandu, no ako prođe uspješno, moguće je da će McDonald's isto proširiti i na ostale države.

via GIPHY


Naravno, bilo bi nemoguće ugurati cijele knjige u Happy Meal (a i ne bi bilo toliko zanimljivo), pa su neka od Dahlovih  najpoznatijih djela skraćena posebno za ovu priliku. I to nije sve – kako bi djeci bilo što zanimljivije i što zabavnije, svaka od knjiga ima kao dodatak naljepnice i druge aktivnosti koje djeca trebaju ispunjavati dok čitaju. McDonald's planira u 6 tjedana na taj način podijeliti 800 000 knjiga.

via GIPHY


Jedan od direktora McDonald'sa ispričao je kako je ovaj program dizajniran kako bi se što više djece inspiriralo da počne što češće čitati knjige, a igraju i na nostalgiju roditelja. Njegove priče kao što su 'Matilda', 'Charlie i tvornica čokolade', 'Vještice', 'Fantastični gospodin Lisac' ili 'BFG' samo su neke od najpoznatijih. Njegovi su likovi starijim generacijama poznati, a sada je vrijeme da i mlađe saznaju za njega.

Foto: Pexels/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Mijenja se pravilnik o ocjenjivanju u hrvatskim školama – ovo su sve novosti koje donosi

McDonald's je kreirao 'romantične' čaše, ali kupci su otkrili da likove mogu staviti u malo drugačije poze

Provedi Noć vještica u Hogwartsu! Fanovi Harryja Pottera mogu uživati u pravoj čarobnjačkoj atmosferi

knjige Novi Zeland mcdonald's happy meal

Još vijesti