Slika nije pronađena
Zvuči nevjerojatno, ali Marketplace se prvi puta pojavio davne 2007. godine, a 2009. je transformiran u Oodle nešto drukčije forme, ali je pet godina kasnije ugašen. Prije godine dana, točnije u listopadu 2016., Marketplace je ponovno 'oživio' na svjetskom tržištu, ali je do  sada bio nedostupan na području Hrvatske.

Cilj Marketplacea je postati 'tržnica unutar najbolje i najpopularnije društvene mreže na svijetu', dok Facebook želi biti 'zasebna jedinica' na internetu na kojoj ćemo (navodno) moći pronaći sve što želimo ili trebamo. Iako zasad nije dokrajčio eBay, Amazon i slične servise, Marketplaceu se predviđa uspjeh.Usluga je ljetos omogućena u 17 europskih zemalja među kojima nije bila Hrvatska, a sada i kod nas. Iz Facebooka su poručili da ovaj program finalizira nešto što njihovi korisnici rade godinama u Facebook grupama, ali sada za kupnju i prodaju imaju posebno mjesto.

Za sada imamo omogućeno nekoliko kategorija – dom i vrt, stanovanje, zabava, odjeća i modni dodaci, obitelj, elektronika, hobiji, vozila i bicikli i oglasi. Velika prednost ovog online oglasnika je činjenica da možemo direktno ostvariti komunikaciju s prodavačima ili kupcima, budući da Marketplace podržava tekstualnu komunikaciju preko Messengera.Oglase prikazuje prema geografskoj blizini, tako da ne vidimo svi sve isto – 'gore' su nam predmeti koji su nam najbliže, raspoređeni po kategorijama.

Mi mu previđamo blistavu budućnost u sektoru prodaje / iznajmljivanja nekretnina, naročito u Zagrebu, a već sada se na njemu može pronaći ponešto za svakoga.

Foto: Screenshot

M.Z.

Pročitajte još:

Facebook kupio novu aplikaciju – može li TBH biti bolji od Instagrama?

Bolja od Snapchat i Facebooka – jeste li već instalirali novu aplikaciju Houseparty?

Facebook Messenger se mijenja na gore – očekujte reklame i tamo gdje ih nije bilo

Techno prodaja novost oglasnik facebook kupnja marketplace

Još vijesti