Slika nije pronađena

Ako ti i osoba s kojom si u vezi imate jednako razvijenu ovu osobinu, šanse da će vam veza uspjeti odmah su veće. Pogledaj o kojoj se radi.

Nikada nije samo jedan faktor taj koji će odlučiti hoće li neka veza uspjeti ili ne, ali istraživanje je pokazalo da jedna osobina itekako može biti bitna. Nekada čak i odlučujuća. Grupa znanstvenika sa Sveučilišta Western Sydney odlučila je napraviti malo istraživanje na 600 ispitanika i provjeriti po čemu ljudi odlučuju je li netko za kratku i neozbiljnu ili dugu i ozbiljnu vezu. Je li bitan izgled? Humor? Inteligencija?

Pokazalo se da osobina koja će biti odlučujuća po pitanju toga hoće li netko htjeti s tobom dužu ili kratku vezu je inteligencija. Većina je priznala da će za dulju vezu tražiti nekoga tko je inteligentan kao oni ili čak i inteligentniji od njih, ali nikako manje. Ako smatraju da je netko manje inteligentan od njih, vezu s takvom osobom neće doživjeti ozbiljno. Dečki su priznali da vole cure koje su manje pametne, ali samo ako su super zgodne, i to kada traže nekoga za neke kratke sheme.

Dečkima je dakle bitno da je cura s kojom su u ozbiljnoj vezi pametna, a isto se pokazalo da je bitno i curama kod dečkiju. Ako vide da je netko dosta manje inteligentan od njih, to je deal breaker. Međutim, cure ne vole ni kada su dečki prepametni, jer onda se osjećaju kao da im je to prijetnja ili se boje da će ta osoba otići od njih. Dakle, djevojke vole da dečko bude tu negdje po inteligenciji gdje su i one, ne manje, ne više.

Pogledajte još:

Kako prepoznati da ti netko laže? Postoji jedno glavno ponašanje koje će otkriti baš svakoga

Najzavodljiviji jezik na svijetu: Jedan europski jezik pokazao se kao onaj od kojeg ljudima srce brže zakuca

Može li visina biti presudna za uspjeh tvoje veze? Ovo je idealna razlika u visini cure i dečka

veza trajanje veze ljubav Istraživanje inteligencija osobina