Slika nije pronađena
Nedavno je na Facebook stranici Osijek.031.com osvanula fotografija koja dokazuje koliko profesori mogu biti domišljati – bi li ti rješila ovu zavrzlamu da dođeš do šifre?

Profesorica iz Osijeka je učenicima postavila matematički zadatak koji moraju rješiti kako bi saznali koja je šifra za Wi-Fi, a svi znamo koliko su ju željeli. Profesorica se zove Amanda Glavaš i predaje na Strojarsko-tehničkoj školi, piše Buka.

Za taj je portal objasnila kako je došla na ovu originalnu ideju - 'Često su na mobitelu i ne paze na nastavi, a više puta su me pitali da im dam šifru za internet pa sam ih na ovaj način htjela motivirati da se potrude ovo izračunati', rekla je prof. Glavaš.Međutim, priznala je da rješenje nije šifra za Internet i priznala je to učenicima koji su bili znatiželjni prije nego su uopće 'krenuli na posao'. Neki su odmah shvatili da rješenje ne može biti ono nalik šifri jer se u računici nalazi i broj pi koji je iracionalan, odnosno ima beskonačno mnogo znamenki. Oni koji su prionuli na rješavanje zadatka bili su nagrađeni, rekla je prof. Amanda, ali ne znamo čime – možda šifrom za Wi-Fi?

Što ti misliš o ovoj ideji – je li ovo okrutno ili zabavno? Profesori nas ponekad iznenade svojom originalnom inicijatovom, a ovo svakako je jedna tava.

I ne zaboravi svojim profesorima čestitati Svjetski dan učitelja – barem to su zaslužili! 

Foto: Facebook

M.Z.


Pročitajte još:

Odgovor hrvatskog učenika iznenadio javnost - zadaća koja je skupila brdo lajkova

Pisao joj stihove narodnjaka: Školarac iz Srbije zezao učiteljicu na fejsu – evo kako je reagirala

Pripijene haljine oblači u školu: odijeva li se ova učiteljica neprimjereno?

Osijek domišljato Učenici matematika zadatak profesorica originalno internet

Još vijesti