Slika nije pronađena

Nije ni blizu svjetskoj rekorderki u duljini kose, čija je kosa gotovo do poda, duljine 190 cm, ali Pavica je djevojka iz Hrvatske čija će te kosa oduševiti duljinom.

Svaka djevojka barem jednom u životu htjela je imati dugačku i gustu kosu, ali za ovu djevojku taj san zapravo je stvarnost. Dvadesetdvogodišnja Pavica Bošnjak iz Virovitice ima kosu dugačku čak 115 centimetara. Da dosegne tu dužinu trebale su joj četiri godine, a glavni razlog puštanja kose bio je njezin otac. 'Tata me kao malu uvijek šišao, kako se kaže, ‘na ranglu’ pa zato i volim imati dugačku kosu. Mogu se pohvaliti da sam jedna od osoba kojoj kosa brzo raste. Da se nisam šišala, mislim da bih imala kosu preko koljena, a možda čak i dužu. Puštam prirodi da odradi svoje, a za njegu koristim samo šampon i češalj. Ako se ne mogu raščešljati, koristim i regenerator koji se ne ispire', otkrila je Pavica za Večernji list.

Iako bi većina ljudi pomislila da za njegu njezine kose treba puno vremena i proizvoda, to u stvarnosti nije tako. Za pranje joj treba svega 15 minuta, a sušenje joj ovisi o godišnjem dobu. Ako je ljeto, pusti da se sama osuši, za što ne treba duže od sat i pol, dok je po zimi fenira u svega 20 minuta. Ponekad joj kosa zna smetati, ali i dalje je ne želi šišati. 'Ne šišam se često, ali u nekoliko navrata odrezala sam po 10 centimetara. No to se ni ne primijeti jer raste kao korov. Naravno da postoje situacije u kojima mi smeta dužina, zato je uglavnom i svezana u punđu. Ako je spuštena, sjednem na nju i počupam se. Kada jedem, kao da namjerno upada u hranu, ali i dalje je volim',  ispričala je Večernjem listu.

Za svoju kosu jako je vezana i smatra da ako je ošiša da bi joj to donijelo nešto loše. Iako se ne bi baš lako odvojila od svoje kose, otkriva kako bi se ošišala kada bi njoj bliska osoba bila bolesna i zamolila je da joj pokloni svoju kako bi napravila vlasulju. Iako njezina kosa izaziva divljenje u krugu obitelji i prijatelja, susrela se i s negativnim komentarima. 'Nije mi nitko osobno govorio negativne komentara, ali čula sam da je preduga, da takva kosa nije lijepa na ženi i slično. U većini negativnih komentara sve su to ljubomorne žene koje ne mogu imati takvu kosu pa im je lakše biti negativne prema drugima. Moja kosa je zdrava i lijepa, ne vidim što ima biti ružno u njezinoj dužini'  dodala je Pavica za Večernji.

Je li njena kosa najdulja ili ima neka cura u Hrvatskoj koja bi oborila ovaj rekord? Ako imaš dužu kosu od Pavice javi nam se na neku od društvenih mreža ili na mail martina@teen385.com .

Foto: Instagram/ Instagram printscreen

M.T./ Izvor

Pogledajte još:

[DIY] Recept za rast i njegu kose – drevna tajna azijskog plemena s najduljim kosama na svijetu

Matovilka iz stvarnog života! Ova je tinejdžerica oborila Gunnessov rekord - ima najdužu kosu

I par centimetara se broji: Uz ovih 9 trikova kosa će ti u tren oka izgledati dulje

Kosa najduža kosa Hrvatska rekord hrvatska duga kosa Matovilka

Još vijesti