Slika nije pronađena

Kada tek upoznaš nekoga i ne čujete se redovito nekada je teško javiti se i poslati tu prvu poruku. Ne znaš što simpa radi, hoćeš li smetati, hoće li ti odgovoriti... Ovo bi ti moglo mrvicu olakšati javljanje. Postoji doba dana kada je najbolje poslati poruku osobi koja ti se sviđa.

Umjesto da buljiš u ekran mobitela i čekaš da se on tebi javi, javi se ti prva. No, ne bilo kada. Svima nam je posebno teško javiti se kada nam se netko jako sviđa, a nismo tu osobu možda uopće ni upoznali ili ju ne poznajemo dobro. Poslati poruku nije teško, ali postoji toliko faktora koji mogu utjecati na to hoćeš li dobiti odgovor. Kako bi ti šanse bile što bolje, biraj pravo vrijeme za javiti se. Postoje točni sati u danu kada se preporučuje da nekome uletiš u DM. Postoji jutarnji termin, između 8 i 11 sati, kada se primjerice možeš javiti ako znaš da se i ta osoba budi ujutro i ide na faks ili se priprema za maturu. Ovo je vrijeme kada to možeš odraditi najviše chill, jer samo se javljaš ujutro da vidiš je li budan/a, jesu li krenuli s obavezama, kakve ima planove za dan... Jutro nudi toliko mogućnosti, bez da izgledaš previše napadno.

Drugi period kada se je ljudima najdraže da im se netko javi je popodne između 18 i 20 sati. Tada su već više-manje svi gotovi s većim dijelom obaveza koje su imali za taj dan i idu prema doma ili se odmaraju. Pravo vrijeme da vide i odmah odgovore na poruku.

I zadnji, večernji termin, između 20 sati i 3 ujutro je onaj koji za početka ne bi bilo loše izbjegavati da ti poruka ne bude krivo shvaćena. Ovo je vrijeme kada na vidjelo izlaze prave namjere, koje često nisu samo obično upoznavanje. Ako želiš kratkotrajnu zabavu, ovo je vrijeme kada je najidealnije da se javiš i baciš se na flertanje. Međutim ako želiš stvoriti pravu konekciju s nekime i upoznati tu osobu dublje, nemoj čekati do kasno navečer da se javiš. Pogotovo ako se već dogodilo da si se javio/la prije u neko kasnije doba dana, ako to nastaviš raditi redovito, možeš biti siguran/a  da će to biti shvaćeno malo drugačije.

Ako se javiš nekome kada je usred hrpe obaveza, teško da će tada odgovoriti, a pitanje je kada će se kasnije sjetiti. Zato nije loše pokušati u nekom od ovih termina. Tada su ti šanse veće.

Foto: Giphy/ Shutterstock.com - Branislav Nenin

M.T./ Izvor

Pogledajte još:

U svakoj smo godini života najbolji u jednoj stvari! Kada smo najatraktivniji, a kada najviše zarađujemo?

Mladi sve više varaju u vezama – glavni razlog zašto to rade je totalni klišej

Kada želiš saznati što više o nekome i njegovoj osobnosti – trebaš pitati samo jedno pitanje!

Istraživanje poslati poruku poruke javiti se Doba dana

Još vijesti