Slika nije pronađena

Svake godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavljuje podatke o ocjenama učenika po županijama. Tako se može vidjeti gdje to prevladavaju odlične zaključne ocjene, a gdje baš i nisu toliko bajne.

Iako je već počela nova školska godina, Ministarstvo znanosti i obrazovanja je na svojoj stranici u e-Rudniku objavilo zanimljive podatke za prošlu školsku godinu, 2020./2021. Napravili su presjek ocjena učenika po županijama kako bi se dobili podaci gdje su to učenici s najboljim ocjenama, a gdje s najgorima. Za prošlu je godinu nedavno došao i iznenađujući podatak da je bilo puno više odlikaša nego ikada! Najviši prosjek ocjena imali su učenici Grada Zagreba gdje je prosječan opći prosjek 4.48. Jako visok!

Učenici iz Zagreba se izgleda stvarno ne šale. Iako smo sigurni da je tu pomogla i činjenica da je nastava većinu školske godine bila online, i dalje je to za pohvalu. Najniži prosječan opći uspjeh imaju učenici iz Požeško slavonske županije, gdje je on 4.17. Što i dalje nije loš prosjek, ali je u usporedbi s ostalim županijama ipak najmanji.

A u kojim se županijama pak sakupilo najviše neopravdanih sati? Po ovom pitanju, pohvalu itekako zaslužuju učenici Krapinsko-zagorske županije, jer oni imaju daleko najmanje neopravdanih sati (0.47 po učeniku – što nije niti jedan cijeli sat po učeniku!). Najviše pak bježe s nastave učenici iz Međimurske županije, gdje je po učeniku u prosjeku 4.93 neopravdanih sati, dakle praktički 5 sati po učeniku, što je jako puno u usporedbi s učenicima Krapinsko-zagorske. Sve brojke po županijama možeš pogledati na e-Rudniku.

Pogledajte još:

Studenti jednog zagrebačkog fakulteta cijelu godinu nastavu neće imati na faksu – nego u Cinestaru

Skoro polovica maturanata pala na jesenskom roku mature - koji su im to predmeti bili tako teški?

Još jedna promjena u novoj školskoj godini: U jednoj situaciji učenici neće biti ocjenjivani

markiranje najbolje ocjene Školska godina neopravdani sati

Još vijesti