Slika nije pronađena

Polako se uvode pretplate za sve sadržaje na koje smo do sada navikli da su u potpunosti besplatni, a tamo gdje i postoje pretplate, dižu se cijene. Instagram nam je uvijek bio jedna od najdražih društvenih mreža, ali uskoro bismo ga mogli početi deinstalirati.

Stalno se najavljuju neke promjene koje bi trebale olakšati korisnicima korištenje različitih društvenih mreža, ali najnovija promjena koju testira Instagram ti se baš i neće svidjeti. Žele uvesti mjesečnu pretplatu! Naravno, mogao bi se i dalje koristiti Instagram za besplatno ako ga ne želiš plaćati, ali nećeš imati pristup brojnim objavama, pogotovo onim brendova, influencera, slavnih osoba… Mjesečna pretplata bi tako bila od 7 (0.99 dolara) kuna do 700 kuna (99.99 dolara), ovisno o tome kako tko od kreatora sadržaja postavi za svoj sadržaj, piše Tech Crunch. Ovo bi trebao biti novi način na koji će influenceri moći dodatno zarađivati od Instagrama.

Oni koji se pretplate na sadržaj, imat će uvid u highlightse, storyje i objave koji drugi, bez pretplate neće moći vidjeti. Uz to, dobit će i pristup lakše komunikacije s kreatorima sadržaja. Trenutno se ova opcija testira na 10-ak Instagram profila, a ovisno o tome kako se pokaže, kao korisna ili loša ideja, odlučit će se hoće li se uvesti. Iako, vjerojatnije je za očekivati da će ovako nešto proći i uskoro se uvesti kao nova opcija dostupna svima.

Oni koji odaberu pretplatu, dobit će i posebnu oznaku na svom profilu, imat će ljubičasti krug oko svoje slike profila. Po tome će ih se moći raspoznati – bilo kada nešto komentiraju ili kada se javljaju u DM influencerima, i po tome će dobiti prednost da se njihov komentar ili poruka doživi. Ono na čemu Instagram još radi je kako spriječiti da se taj ekskluzivni plaćeni sadržaj zaštiti od screenshotanja i dijeljenja sa svima.

Pogledajte još:

Koja ženska osoba ima najviše pratitelja na Instagramu? Došlo je do promjene na tronu - evo tko je prvi

Postoji novi način za poslati nekome poruku na Instagramu – imaš li ga i ti već?

Čija je fotka na Instagramu ove godine sakupila najviše lajkova? Donosimo ti popis najlajkanijih

instagram društvene mreže plaćanje pretplata

Još vijesti