Slika nije pronađena

Samo zato što na fotki izgledaju wow i savršeno, tako ne izgledaju non stop u stvarnom životu. Influencerice će se tih par sekundi za fotku namjestiti najsavršenije, pratitelji će dobiti dojam da je to to kako izgledaju, a nakon poziranja, opet postaju ljudi s nesavršenostima.

Nemoj si stvarati pritisak jer ne izgledaš kao Instagram modeli čije profile pratiš. Fotke se za Instagram lako uljepšaju, nije problem namjestiti se u savršenu pozu tu minutu dok se okine fotka. Jedna influencerica iz Amsterdama, Rianne Meijer, jedna je od onih cura na Instagramu čije fotke izgledaju savršeno i koja na njima izgleda savršeno. Lijepa kosa, wow tijelo, super život, uvijek savršena poza... ili ne? Ona je odlučila na svom profilu pokazati i onu drugu stranu koju drugi ne pokazuju. Često tako uz svoje fotke, objavi i kolaže na kojima prikazuje kako izgleda fotku koju bi objavila na Instagramu vs. kako izgleda realnija fotka, ona na kojoj izgleda kao u stvarnom životu bez pravog kuta, osvjetljenja, pravilno namještene odjeće...

U tom ju pothvatu prati 814.000 tisuća ljudi, koliko ima trenutno pratitelja na svom Instagramu. Svi vole i žele vidjeti realnost, a ne samo namještene savršene fotke. Tako na fotkama pokazuje da joj trbuh ne izgleda uvijek savršeno ravno, da joj lice ne izgleda savršeno, a ni ostatak tijela. Sve ovisi o odjevnom komadu, pozi koju zauzme, kutu pod kojim fotka...sitnice koje većina nas neće uzimati u obzir kada se fotka.

Ove ti fotke mogu pokazati koliko veliki utjecaj na krajnji rezultat ima samo kut fotkanja i da Insta modeli ne izgledaju non stop onako savršeno kako je to na fotkama koje objave. A zašto i kako je odlučila pokakati i ovu drugu stranu, nesavršene fotke? Za sve je 'kriva' njena 13-godišnja nećakinja za koju zna da provodi hrpu vremena online na društvenim mrežama. Zbog nje i svih drugih djevojaka, želi pokazati da ono što vide, glamurozan život i savršene fotke, nisu realan prikaz ničijeg života. Želi maknuti pritisak s mladih da moraju izgledati 'savršeno' kao Insta modeli, jer čak ni Insta modeli ne izgledaju tako kako izgledaju na fotkama.

Foto: Instagram/ Instagram printscreen

M.T.

Pogledajte još:

Kylie više nije kraljica Instagrama – zarađivala je najviše po objavi, ali sada ju je pretekao netko neočekivan

Njihova lica su posvuda, a nemaju društvene mreže – Celebovi koje ne možemo naći na Instagramu i Twitteru

Instagram profil koji razotkriva sve tajne savršenog izgleda slavnih osoba – od Photoshopa do plastičnih operacija

fotke insta modeli objave savršene fotke instagram instagram vs. realnost

Još vijesti