Slika nije pronađena

U Industrijsko-obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu dvije učenice trećeg razreda u ponedjeljak ujutro na nastavu su došle pijane.

Prizor kojeg, kaže ravnatelj škole, još nisu imali prilike vidjeti. Učenice su naime bile pretjerano vesele i s njima se nije moglo razgovarati. Osim što su bile udaljene s nastave, intervenirala je i Hitna služba.

Djelatnici slavonskobrodske Industrijsko-obrtničke škole ostali su zapanjeni događajem koji se odvio u ponedjeljak tijekom jednog školskog sata. Naime, jedna maloljetna i jedna punoljetna učenica na nastavu su došle vidno pijane.

Nakon što je majka jedne od učenica odbila doći u školi, pritom rekavši da ju ne zanima što se dogodilo jer joj je kćer odnedavno punoljetna, a dok su drugi roditelji dali nepostojeći broj telefona, škola nije imala druge opcije nego pozvati Hitnu službu.

Što je potaknulo mlade djevojke s kojima, kaže ravnatelj Luka Mladinović, još nisu imali većih problema, da ujutro dođu pijane u školu, još se ne zna. No, ovaj slučaj maloljetničkog opijanja na žalost danas nije nepoznanica. Služba za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti provela je istraživanje na uzorku od 1100 mladih završnih razreda srednje škole. Podaci su zabrinjavajući.

Njih 97 posto barem jedanput probalo je alkohol, dok ih se 77 posto barem jedanput napilo. Ono što posebno zabrinjava je dob kada su se prvi put napili. Njih najviše (40 posto) izjasnilo se da se prvi puta napilo sa 16 godina, 20 posto sa 15 godina, dok je 15 posto odgovorilo da se prvi put opilo sa samo 14 godina, izjavila je Senka Gabud Gjurčević, spec. psihijatrije.

Što vi mislite o ovom incidentu, a posebno o roditeljima koji se nisu pojavili u školi?

L.B./izvor: Brodportal.hr

foto: arhiva

Pročitajte još...

...Osnovnoškolci piju: dečki pivo, a djevojke žesticu sa voćnim sokovima...

...Alkohol – najčešći rizici i posljedice kod tinejdžera...

...Osnovnoškolci cugaju, srednjoškolci ‘duvaju’ i kockaju – jeste li među njima?...

alkohol došle u škole pijane slavonski brod pijanstvo Hitna Služba

Još vijesti