Cura s kavom za van

Iako misliš da nisi dobro pročitala – da, moguće je da se napiješ od kave. Nekada ju shvaćamo olako, pogotovo kada je puno konzumiramo, ali se zaista možemo napiti od kave!

Ako si baš ti pravi kavoljubac, onda trebaš znati da se od kave možeš napiti. Ne možeš se doslovno napiti, ali poprimaš osjećaj pijanosti kakvog imaš inače od alkohola. Kako piše Your Tango, u roku od 24 sata preporučljivo je popiti 4 šalice kave, a da nije toliko štetno za tvoje tijelo. Taj broj se prepolovi na pola, s obzirom na spavanje, što znači da onda u danu možeš popiti svega dvije šalice kavice, maksimalno tri, makar su i te tri već previše.

via GIPHY

 

No, kako pišu, dokazano je i da od pretjerane konzumacije kave možeš stvoriti osjećaj pijanosti. To se dogodi kada u tom već spomenutom vremenu popiješ 8 ili više šalica kave. Tada ćeš se napiti, odnosno imat ćeš osjećaj kao da si pijana. U svakom slučaju, to nemoj ni isprobavati jer kofein ne doživljavamo ozbiljno kako bi trebali, a on može biti izrazito štetan za naše zdravlje. Zato ako u nekom trenutku osjetiš da ti nije dobro te osjećaj mučninu i vrtoglavicu – prestani piti kavu!

Tetovaža s dva lica Nije isto ako stojiš ili sjediš – ovaj umjetnik radi tetovaže koje se mijenjaju ovisno o položaju tijela

Skupljanje novaca za bazen Oduševili načinom na koji su skupili novce za novi bazen - a nije u pitanju posao preko ljeta

zanimljivosti Kava kofein pijanstvo osjećaj pijanosti konzumacija kave

Još vijesti