Slika nije pronađena

Iako vjerojatno znaš i sama sviđaju li ti se cure ili dečki, postoji milijun različitih fora i zezalica s kojima možeš 'provjeriti' jesi li gay ili lezbijka. Jedna od tih je ako odlučiš provjeriti lak na noktima, ako prema sebi okreneš dlan onda si lezbijka, a ako okreneš vanjski dio dlana onda si heteroseksualna. Baš kao na slici:


No, postoji još jedna fora koja iza sebe ima ipak malo više genetskih dokaza. Duljina tvojih prstiju navodno može biti dokaz jesi li homoseksualne orijentacije. 

Iako nikad nije dokazano da postoji 'homoseksualni gen' ili tako nešto slično, ipak duljina prsta ima veze s razinom hormona koji su se nalazili u majčinoj utrobi. Viši prstenjak dokaz je veće prisutnosti hormona testosterona (muški spolni hormon) u razdoblju osmog i četrnaestog mjeseca trudnoće. U tom se dobu razvijaju djetetove genitalije, mozak i ruke.


Muškarci češće imaju kraći srednji prst i dulji prstenjak, dok žene najčešće imaju jednake duljine kažiprst i prstenjak ili je pak kažiprst malo viši od prstenjaka.

Gdje je tu homoseksualnost?

I dok se duži kažiprst smatra karakteristikom ženske ruke, muškarci koji ga imaju su češće homoseksualci, dok kraći kažiprst označava muževne karakteristike. Cure koje imaju viši prstenjak od kažiprsta imaju tendenciju ka lezbijskim sklonostima.


Ako sada u panici gledaš svoje prste – nemoj. Ovo nije znanstveno dokazana i potvrđena teorija i uopće ne mora značiti da je tako.

Foto: OMG Facts

I.I./ OMG facts

Pročitajte još:

Poriču glasine: slavni dečki o kojima se pričalo da su gay

Biseksualne zvijezde: celebovi koji vole i cure i dečke

Potaknut svojim učenicima, učitelj priznao da je gay!

prsti ruke gay

Još vijesti