Slika nije pronađena

Ako voliš prstenjem uljepšati svoje ruke i prste, onda vjerojatno znaš da ti ovaj nakit na nekim prstima izgleda ljepše nego na drugima. Što misliš, zašto je to tako?

Postoje čitave teorije o tome da odabir prsta na koji stavljamo prsten odaje naš karakter i osobnost. Ako i ti voliš nositi prstenčiće na nekim određenim prstima, pročitaj što to govori o tebi...

style=width:

Palac: Fasciniraju te trendy, moderne stvari i uživaš biti u centru pažnje. Otvorena, zabavna i energetična, ti si tip osobe koja uvijek uživa u životu i uvijek je spremna isprobati nešto novo. Palac je prst koji predstavlja snagu volje i samopouzdanje i jedini je koji nije nazvan po nekom grčkom božanstvu.

Kažiprst: Ako prsten nosiš na kažiprstu, samozatajna si osoba, ali vrlo samopouzdanja i odgovorna. Voliš uloge vođe i možeš se činiti grubom osobom, onako na prvu loptu. Ispod ovog oklopa ipak se krije nježan i osjetljiv karakter koji uživa u finim stvarima u životu. Kažiprst je nazvan po bogu Jupiteru i simbolizira samopouzdanje, ambiciju, spiritualnost i osobe koje su rođeni vođe.

style=width:

Srednjak: Većina osoba koje nose prstenje na srednjem prstu ponašaju se poput Petra Pana – jednostavno ne žele odrasti, a ponekad su jako tvrdoglavi i previše usredotočeni na sebe. Unatoč tome, ovi su ljudi uvijek iskreni, brižni, a posebno prema prijateljima i članovima obitelji. Srednji prst povezuje se s bogom Saturnom, a predstavlja ravnotežu, pravdu, zakon i odgovornost.

Prstenjak: Ti si osjetljiva, romantična osoba i nadaš se da ćeš pronaći ljubav koja će zauvijek grijati tvoje srce. Ovaj prst predstavlja boga Apolona koji simbolizira veze, kreativnost i ljubav prema lijepome.

style=width:

Mali prst: Nježna si i skromna osoba koja obraća pozornost čak i na najsitnije detalje i zato ne voli raditi greške. Osobe koje vole nositi prsten na malom prstu često su i radoholičari. Ovaj se prst povezuje s bogom Merkurom koji simbolizira inteligenciju, komunikaciju, nagovaranje i intuiciju.

style=width:

Više prstiju: Osobe koje nose četiri ili više prstena na rukama pate od manjka samopouzdanja i uvijek traže priznavanje okoline i istinsku i pravu ljubav. Uživaju u luksuzu i obilju, ali najčešće shvate da su to slabe zamjene za pravo prijateljstvo i ljubav.

Ne nosiš prstenje: Ako uopće ne nosiš prstenje, vjerojatno si jednostavna osoba koja uživa u jednostavnom životu bez puno uzbuđenja. Iskrena si osoba, vrijedna povjerenja, uvijek zagovaraš mir i mrziš svađe, mudra si i radišna i uvijek u potrazi za novim znanjima. Često izbjegavaš velike gužve i društva, a konflikt i svađu zaobilaziš u širokom luku.

L.B./foto: Tumblr


Pročitajte još...

...Oči, usta, obrazi, obrve – što tvoj make-up govori o tebi?...

...Pokaži mi kako pišeš, reći ću ti kakva si – znaš li što tvoj rukopis govori o tebi?...

...Što boja tvoje odjeće govori o tebi?...

...Što boja tvojih očiju govori o tebi?...

prsten ruke prsti karakter

Još vijesti