Slika nije pronađena

Od svih stvari koje prvo uočimo na nekome, visina je svakako pri samom vrhu. Ako je neki dečko super po karakteru i izgleda dobro, ali je jako nizak – to je sitnica koja će presuditi.

Većina djevojaka pada na visoke dečke i to je ako se pita znanost sasvim normalno. Koliko god netko niži bio super, ako je niži od tebe ili je tvoje visine, manje su šanse da ćeš mu dati priliku i otići s njime na dejt. Dečkima visina ne igra preveliku ulogu, ali za cure je definitivno jedna od karakteristika izgleda koju koriste kada opisuju svog savršenog dečka. Zašto je to tako?

via GIPHY

Znanstvenici kažu da ovo ima korijene još u davnoj ljudskoj povijesti. Gledano s evolucijske strane, ima smisla da žene preferiraju višlje muškarce jer to bude povezivano s time i da su oni snažniji i bolji u pružanju zaštite. Čak je i jedno istraživanje pokazalo da su višlji dečki samopouzdaniji i sretniji, a svima će uvijek biti privlačnije osobe koje zrače srećom i samopouzdanjem, nego oni koji su negativni.
Ali to nisu jedini razlozi. Bitnu ulogu u donošenju odluke sviđa li nam se netko ili ne imaju i mediji i društvene mreže. Oni nam svakodnevno guraju fotografije toga kako bi netko trebao izgledati da bi se smatrao lijepim, a kod dečkiju se posebno naglašava visina. Zato ne iznenađuje da se u glavi stvara mišljenje kako je visina bitna.

via GIPHY


Pa ipak, nemoj zaboraviti i nižim dečkima dati priliku, samo zato što nemaju 190 centimetara, ne znači da su manje zanimljivi i dragi.

Foto: Freepik – freepik/ Giphy

M.T.

Koliko često guglate simptome kada se ne osjećate dobro? Stručnjaci otkrivaju koliko je to pametno

Najbolja stvar koju možeš pojesti za doručak je sladoled – postoji dobar razlog zašto

Filmovi vas mogu bez problema rasplakati? Otkrijte što to govori o vama, mogli bi se iznenaditi

Pogledajte još:

Dečki bitno Istraživanje visina znanost karakteristika

Još vijesti