Slika nije pronađena
Ako si dosad mislila da je ispijanje omiljenog pića na slamku potpuno bezopasno, prevarila si se. Izgleda da su slamčice opasne, i to posebno za cure!

Ovo su najveći razlozi zašto bi morala izbjegavati slamke i izbaciti ih iz upotrebe što prije.

Kako prenosi Večernji list, ispijanje pića na slamku opasno je iz mnogo različitih razloga. Između ostaloga, dokazano je da svi oni koji piju na slamčicu mogu imati velikih problema s probavom. Najčešće se javljaju nadutost, grčevi i bolovi u trbuhu.

via GIPHY


Osim problema s probavom, piti na slamku nije dobro jer se tako navodno unosi veća količina pića nego što je to običaj kad se pije normalnim putem. Zašto? Stvar je u tome što slamčica uzrokuje osjećaj 'manje količine' pa tako popijemo više, a da toga nismo ni svjesni. Logično je da tako u sebe unosimo više kalorija, šećera i ostalih štetnih sastojaka koji se nalaze u pićima.

Zbog slamčica mogu stradati i naši hormoni. Naime, klasične slamke kojima pijemo napravljene su od polipropilena koji može biti jako opasan za tvoj organizam, a posebno djeluje na ženske hormone. Može prouzročiti probleme koji mogu biti itekako opasni za zdravlje, a pogotovo djeluje na količinu estrogena u tijelu.

Foto: Profimedia/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

Sve prednosti slušanja glazbe – jeste li znali da nam naši omiljeni hitovi pomažu i pri mršavljenju?

OMG Ljutiš se dok igraš Monopoly ili neku drugu društvenu igru? Saznaj što to govori o tebi

Vrijedi li to i za tebe? Otkrivamo što boja sobe govori o tebi!

slamka piće zanimljivosti

Još vijesti