Slika nije pronađena

Coca-Cola je vratila svoje  New Coke piće u prodaju 34 godine nakon što je proizvod spektakularno propao.

Tvrtka je objavila svoju odluku da vrati napitak u čast Netflix showa Stranger Things u kojem se može vidjeti to piće. Radnja treće sezone serije odvija se u ljeto 1985., istog tog ljeta Coca-Cola je lansirala svoj novi napitak i dobila je gotovo trenutnu negativnu reakciju. Prema Coca-Colinoj web stranici, tom novom formulom je prvi put promijenjeno piće u 99 godina - i to je potaknulo ludost potrošača kakvu nijedna tvrtka nikada nije vidjela.


Osim prosvjeda u cijeloj zemlji, obožavatelji Coca-Cole su nakon puštanja New Coke u prodaju napunili svoje podrume originalnom Coca-Colom kako im ne bi ponestalo. Usprkos tome što je novi recept bio takav neuspjeh da je tvrtka povukla proizvod s polica već 79 dana nakon što je prvi put lansirana, oni vjeruju da će drugi put biti uspješniji. Marketinška kampanja omogućit će potrošačima da kupe New Coke, napravljenu od istog recepta kao i verzija iz 1985., u ograničenom vremenskom razdoblju kao dio paketa.


via GIPHY


Prema Oani Vlad, ravnateljici Coca-Cola Trademarka, odluka o pokretanju kampanje proizašla je iz slogana serije: 'Jedno ljeto može promijeniti sve'. 'Kada nam je Netflix rekao da će treća sezona biti smještena u ljeto 1985. godine, s oznakom da bi jedno ljeto moglo promijeniti sve - to je za nas bilo toliko istinito', rekla je Vlad za USA Today. 'Ljeto 1985. godine zapravo je promijenilo sve za nas uvođenjem New Coke koji je vjerojatno bio jedan od najvećih pop kulturnih trenutaka te godine', dodala je.


Barry Smyth, voditelj globalnog partnerskog marketinga Netflixa, rekao je: 'Partnerstvo s Coca- Colom daje Netflixu priliku da na duboko autentičan način dosegne masovnu publiku preko jednog od najprepoznatljivijih brendova u svijetu. Također daje fanovima serije Stranger Things priliku da uvedu seriju u svoje živote kao nikad prije'.

Reakcije na društvenim medijima su uglavnom zbunjene, zabrinute, a neki se čak i vesele što će imati priliku isprobati tu ozloglašenu New Coke.

Foto: Twitter/ Twitter Screenshot/ IMDb/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

I to smo dočekali! Izašao je trailer za treću sezonu serije Stranger Things

Treća sezona Stranger Thingsa mogla bi biti i posljednja – sve o epizodama koje jedva čekamo

[OMG] J.K Rowling objavljuje četiri nove priče o Harryju Potteru – i to već sljedeći mjesec!

Coca Cola new coke Suradnja vijest treća sezona Stranger Things