Slika nije pronađena

Dražen Komar, 16-godišnji učenik drugog razreda zagrebačke Srednje škole za osobne usluge, gdje se školuje za fotografa postao je najmlađi fotograf Playboya u povijesti časopisa Hugha Hefnera.

Otkako zna za sebe, Dražen Komar okružen je ljepoticama. Dok se većina muškaraca trudi to postići skupim večerama i satima u teretani, djevojke u Draženovoj blizini odbacuju krpice sa sebe gotovo bez ijedne riječi, a onda ga još pitaju je li zadovoljan viđenim. Njegov Facebook profil zatrpan je porukama manekenki koje bi se htjele svući pred njime.

Sa svojih 16 godina Dražen je ovih dana ostvario ono što mnogim njegovim starijim kolegama nije pošlo od ruke - postao je fotograf hrvatskog izdanja najprestižnijeg svjetskog magazina za muškarce - Playboya. Ujedno je postao i najmlađi fotograf tog časopisa otkako ga je legendarni i istinski američki playboy - Hugh Hefner - utemeljio. Na neki se način time Dražen, inače učenik 2. razreda zagrebačke Srednje škole za osobne usluge, gdje se školuje za fotografa, već upisao u povijest hrvatske ali i svjetske fotografije.

Kada ga se pita kako je uopće počeo fotografirati, Dražen bez imalo zadrške, u šali, kaže kako je fotografirao još i “curice s kojima je dijelio jaslice”. Strast prema modnoj fotografiji i aktovima s godinama je samo rasla, pa danas Dražen iza sebe ima, kaže, stotine odrađenih snimanja i stotine prekrasnih modela s kojima je surađivao.

Kada sam imao nekih četiri-pet godina bio sam, kao i sva druga djeca - plakao sam. Kako bi me smirili, roditelji su svašta pokušavali. Davali su mi igračke, dude, no ništa mi se nije sviđalo. Igrom slučaja, takvom jednom prigodom otac mi je dao u ruke fotoaparat, a ja sam se trenutno smirio, izjavio je za Jutarnji list Dražen.

Prve djevojke Dražen je snimio s dvanaest godina i otad neumorno, gotovo svakodnevno, fotografira. Isprva je fotografirao prijateljice, no kada su se fotografije počele objavljivati u pojedinim revijama i na internetskim portalima, stvar je postala ozbiljna. Fotografirao je tako i za znameniti Fashion Week, okušao se u snimanju zvijezda (Severina je, kaže, bila oduševljena), a sada mu se djevojke svakodnevno javljaju preko Facebooka i pokušavaju ga nagovoriti da ih fotografira. Kaže da ni uz najbolju volju ne bi stigao sve napraviti, osim da uzme veliki set i snimi tisuću modela odjednom.

No, koliko god se nekome možda činilo da je Dražen ostvario snove svakog adolescenta, on snimanja zapravo odrađuje izuzetno profesionalno, pa nije rijetkost da na setu provede i po deset, petnaest sati, trudeći se kako bi fotografija bila što bolja i uspješnija.

Stoga i ne čudi da je prvo snimanje za Playboy radio punih petnaest sati. Nije, kaže, bilo treme, iako je bio potpuno svjestan da radi na svom dosad najzahtjevnijem zadatku. No, baš je zato u posao uložio i najviše truda.

U školi su me već počeli zvati “plejboj”. Uglavnom su svi sretni radi mene. Pojedinim profesorima ne sviđa se to što sam već počeo raditi, no nemam problema sa školskim obvezama, pa me nikakvi negativni komentari ne mogu dirnuti. Bilo je nekih, pomalo zavidnih reakcija, pojedini stariji kolege zamjerali su mi što se ja, ovako mlad, već bavim tako zahtjevnom vrstom fotografije. No, to me nimalo ne smeta. Ne bih volio da me samo hvale, možda bih se zbog toga umislilo, a svaka kritika me uvijek tjera da radim još bolje i pokušam vidjeti gdje sam pogriješio, objašnjava Dražen.

Iako su mu vrata modnih časopisa u Hrvatskoj već sada širom otvorena, ne razmišlja previše o svojoj budućoj karijeri. Zna samo da se želi nastaviti baviti profesionalnom fotografijom. Nakon završetka srednje škole, volio bi nastaviti obrazovanje, a čuo je da u Beogradu postoji kvalitetna fotografska akademija, pa možda krene u tom smjeru.

Čitav intervju pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Jutarnji  list

foto: Facebook@Dražen Komar Photography

Pročitajte još...

...Crtež kao fotografija: tinejdžerica nevjerojatnog talenta!...

...'Selfie' fotografija pape Franje i tinejdžera oduševila svijet...

...'Say cheese': prve fotke omiljenih zvijezda na Instagramu...

dražen komar profesionalni fotograf 16 godina playboy

Još vijesti