Slika nije pronađena

Zahvaljujući sasvim posebnom čudovištu, osnovnoškolka Karla Reljić iz Zagreba ostvarila je nešto što bi voljeli mnogi odrasli - postala je prva dizajnerica iz Hrvatske za Ikeu. Stvorila je ono u čemu je, kao i sva djeca, prava stručnjakinja - igračku iz snova.

11-godišnjoj učenici 5. razreda Osnovne škole Dragutina Kušlana važno je, kaže, što je dobila priliku da svoju maštu može podijeliti s djecom iz cijelog svijeta.

Bila sam uzbuđena i nisam mogla vjerovati kada sam doznala da sam ušla u najuži izbor, kaže Karla. I vrlo mi je drago što na ovaj način mogu pomoći siromašnoj djeci i što se pokrenula ova akcija zato što je humanitarna, ali i zabavna.

Njezin je crtež, naime, jedan od 10 odabranih među desetak tisuća crteža iz cijelog svijeta, nastao na natjecanju u crtanju u sklopu Ikeine kampanje Plišane igračke za obrazovanje”. Djeca iz svih zemalja u kojima postoje robne kuće Ikea mogla su sudjelovati u kampanji koja postoji od 2003. godine, a cilj joj je pomoći djeci koja žive u siromaštvu ili na području prirodnih katastrofa da dobiju bolje obrazovanje. Dosad su pomogli 11 milijuna djece iz 46 zemalja.

Tim dizajnera Ikee koji se bavi igračkama odabrao je crteže, među kojima i Karlin, koji će postati dio ograničene kolekcije plišanih igračaka IKEA za 2015. godinu. Njezinu igračku iz mašte svi će moći ponijeti kući, a dio novca od prodaje koristit će se za projekte IKEA Foundation u suradnji s UNICEF-om i organizacijom Save the Children.

Intervju s Karlom pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Jutarnji list

foto: sxc.hu, Instagram@IKEA Hrvatska

Pročitajte još...

...Najdraži likovi iz svijeta crtanog filma...

...Mrtvi medvjedići kao igračke...

...Tinejdžersko poduzetništvo - plišanci s džepom 'Pokettiji'!...

karla reljić dizajner igračaka soft toys for education Ikea

Još vijesti