Slika nije pronađena
Psiholozi su 2016. godine proveli istraživanje o utjecaju okoline na pojedinca i došli do zaključka da ljudi s višim kvocijentom inteligencije pokazuju slične karakteristike. Bright Side je, po uzoru na to istraživanje, sastavio kratki test inteligencije čijem rješavanjem možeš saznati jesi li jedna od 'pametnih'.

Stavljamo 'pametnih' pod navodnike jer to ništa ne znači – podsjetimo, postoji barem 9 tipova inteligencije. I svaki horoskopski znak ima svoje vrline i mane, odnosno svakome je 'jača' neka vrsta inteligencije. No, ovaj test odnosi se na IQ, odnosno logičko-matematičku inteligenciju. Pa krenimo...

1. Bi li voljela živjeti u prenapučenom dijelu velikog grada?1. Ne, gužve me nerviraju.
2. Ne bi me smetalo.


2. Osjećaš li se tužno ili usamljeno i povlačiš li se u sebe kada nisi stalno okružena sa svojim prijateljima?1. Više-manje DA.
2. Baš i ne.


3. Slažeš li se s ovim odgovorom (zaokružen je na slici?
KOJA JE OLOVKA NAJDULJA?1. Ne, uopće se ne slažem.
2. Da, apsolutno se slažem.


Rezultati:Ako su svi tvoji odgovori pod brojem 1, onda si ti visoko na 'indeksu sreće', odnosno ti si ispunjena i zadovoljna osoba, ali ne baš 'pametna'.

Ako su svi tvoji odgovori pod brojem 2, onda si ti iznimno 'pametna', odnosno imaš jako visoki IQ.

OBJAŠNJENJE: Oni s visokim kvocijentom inteligencije lakše se prilagođavaju novoj okolini i, budući da ne trebaju nužno potporu svojih prijatelja, moći će živjeti sami i odlučivati samostalno, bez da padnu u depru. Njihov mozak drukčije funkcionira – oni vide 'izvan okvira', pa će oni olovke gledati iz druge perspektive, one u kojoj je olovka u sredini stvarno najdulja (jer olovku čini i zeleni obrub).

Ako su tvoji odgovoru kombinacija onih pod brojem 1 i pod brojem 2, onda spadaš u 'zlatnu sredinu'. Bravo ti u svakom slučaju!

Foto: Warner Bros./commons.wikimedia/Shutterstock

M.Z. / Bright Side

Pročitajte više:

[TEST] Kako reagiraš u većini situacija - provjeri kakva je tvoja emocionalna inteligencija

Ove slike mogu vidjeti samo osobe s posebnim talentom zapažanja - jesi li među njima?

Zabavni test inteligencije: odgovorite na 5 pitanja!

pitanja Istraživanje inteligencija IQ pametna Test Inteligencije test

Još vijesti