Slika nije pronađena
Danas smo okruženi slikama prelijepih, ali nažalost premršavih modela i manekenki koje uništavaju svoj život i zdravlje samo kako bi ugodile velikim modnim kompanijama koje na tržišta izbacuju sve užu odjeću.

Sve više je oboljelih od poremećaja u prehrani. To nije samo njihova krivnja, nego i naša jer šutimo i ne govorimo ništa protiv modnih kompanija koje proizvode sve manju i užu odjeću!
Užasno je ružno vidjeti djevojku koja izgleda kao kostur, a još užasnije vidjeti ljude kako se dive njenoj „ljepoti“! To nije ljepota – to je bolest koju ne smijemo podržavati!

Na žalost, veliki broj djevojaka se odlučuje na izgladnjivanje (što je simptom anoreksije) ili prisilno povraćanje (koje odlikuje bulimiju) koje je jednako štetno! Većina ljudi to zanemaruje, smatrajući to normalnom ili prolaznom pojavom, ali to je velika greška! Anoreksija i bulimija nisu normalni poremećaji ili prolazne faze, to su oboljenja jednaka oboljenju od raka, oboljenja opasna po život!

Mnoge djevojke nisu debele, ali se odlučuju izgladnjivati što je još i gore jer one zapravo nemaju šta da izgube. Te su djevojke – normalne građe.
Mnogi nisu toga svjesni, ali ovo je ozbiljna tema i ozbiljan poremećaj kojem se pridaje premalo pažnje, a previše ga se zanemaruje i možda nesvjesno podržava.

Djevojke! Ne radite to sebi! Svaka djevojka je lijepa na svoj način! Ne morate biti “kosturi” kako bi bile lijepe i prihvaćene. Ne prepuštajte se tome jer ćete požaliti. Morat ćete proći kroz pakao, a na kraju se to sigurno neće isplatiti…
Ne plaćajte svoju nepromišljenosti životom i BORITE SE PROTIV OVE OKRUTNE BOLESTI KOJA UZIMA SVE VIŠE ŽIVOTA!

Marina Milanovski

anoreksija bulimija moda