Bit će više mjesta ispod nadstrešnice!

Inflacija podrazumijeva više cijene hrane, režija, energenata, goriva, a čini se i studentskog smještaja.

Na službenim stranicama Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu objevljena je nova cijena ljetnog smještaja za studente koji će ljeto provesti u metropoli.

Slika nije pronađena 'Zaboravljeni sektor društva': Čak 80 posto studenata brine zbog poskupljenja plina i struje

Osobe koje su u statusu studenta imaju pravo koristiti ljetni smještaj koji je ove godine organiziran u Studentskom domu "Stjepan Radić" od 16. srpnja pa do 31. kolovoza 2022. godine.

Studenti koji će ostati u gradu i koristiti ljetni smještaj mogu se prijaviti u upravi studentskog doma u kojem su smješteni do 1. srpnja ove godine. Uz to, u obavijesti stoji da oni studenti koji nisu smješteni u domu, a žele koristiti ljetni smještaj, to mogu učiniti prijavom u Poslovnicu za smještaj na adresi Savska cesta 25 sve do 1. srpnja 2022. godine, a prijave se zaprimaju i na e-mail: poslovnica@sczg.hr. Potrebno je poslati ime, prezime, datum rođenja, OIB i kontakt broj.

Količina hrane poslužena za večeru 'Šuškanja' o poskupljenju u menzama sve su glasnija: Evo što ministar Fuchs kaže o tome

Produženi smještaj

Po pitanju produženog smještaja, za one studente koji imaju studentske obaveze iza 15. srpnja, mogu koristiti produženi smještaj za 30 kuna po noći, a za to moraju priložiti potvrdu s fakulteta na kojoj jasno piše do kada student ima studijske obaveze. Ostale detalje oko prijave za ljetni smještaj možete pronaći ovdje.

S 900 na 1300 kuna

Uz navedene informacije, najbitnija je ipak ona o cijeni ljetnog smještaja. Naime, kako piše u obavijesti, ove godine su ju dodatno "zapaprili", i povisili je za 44,44 posto, odnosno s dosadašnjih 900 na 1300 kuna.

Slika nije pronađena Sreća i samopouzdanje mladih na najnižoj razini: 'I onda se pitaju zašto nemamo djecu…'

S obzirom na veliko povećanje cijene, studenti su se ubrzo pobunili i u Facebook grupi stanara spomentuog studenskog doma, u kojoj su postavili i anketu.

"Anketa povodom rasta cijene ljetnog smještaja u domu. Neka svatko od studenata, pogotovo onih koji planiraju uzimati ljetni smještaj, a i ostali, izraze svoje mišljenje. Dizanje cijene sa 900 kuna na 1300 kuna, odnosno porast od 44,44% bi trebalo biti u redu??? Razumno je da sve poskupljuje ali ovako 'krasti' studente mislim da nije u redu", piše student koji je postavio anketu.

Prema sadašnjim podacima, 864 studenta je sveukupno odgovorilo na anketu. Od sveukupnog broja, njih 89 posto želi staru cijenu natrag. Samo šest posto studenata misli da ljetni smještaj može poskupiti na tisuću kuna jer "ionako sve poskupljuje".

Solarni paneli, Bruno Bušić U ovom domaćem SC-u ne strahuju od poskupljenja: 'Nećemo dizati cijene domskog smještaja'

Nakon objave na službenim stranicama Studentskog centra Sveučilišta u zagrebu, obratili smo se Uredu ravnatelja centra za pojašnjenje i komentar na ovo povećanje, no do objave ovog članka odgovor nismo dobili.

Još vijesti