Galerija Emily in Paris Balska haljina bez naramenica i puno tila Emily u hlačama širokih nogavica i crvenim topom na točkice +5 Emily u veselom žutom outfitu

Seriju „Emily u Parizu“ obožavamo gledati zbog zgoda i nezgoda te svih poslovnih izazova i ljubavnih zapleta s kojima se glavna junakinja suočava.

No, koliko s njom prolazimo kroz životne izazove, isto toliko pomno pratimo sve njezine modne kombinacije.

Za modni stil ove Amerikanke koja se našla u francuskom glavnom gradu, zaslužna je kostimografkinja Patricia Field, koja je svoj zanat brusila u seriji „Seks i grad“, i možemo reći briljirala.

 

 

Starije generacije nekad su s oduševljenjem upijale stil četiriju djevojaka iz New Yorka, baš kao što mi danas upijamo stil Emily Cooper. Struka je prepoznala rad Patricie Field, ipak je ona Sarah Jessicu Parker pretvorila u modni uzor, stoga je i osvojila nagradu Emmy kao kostimografkinja serije „Seks i grad“. Hoće li se povijest i uspjeh ponoviti i sa serijom „Emily u Parizu“, još vrijedi pričekati.

Moramo spomenuti kako su se scenaristi serije pa i glavna junakinja susretali s kritikama vezano uz njezine outfite. Povelo se pitanje koliko bi si djevojka poput Emily mogla priuštiti tako skupu garderobu. Tako se ponovila povijest, jer se isto pitanje nametalo i kod slučaja slavne Carrie Bradshaw: bi li si obična djevojka iz New Yorka mogla priuštiti tako skupe cipele? Kritičari bi morali znati da su to serije i gdje piše da serija za razonodu moraju baš imati sve realistične elemente. Uostalom, ako želimo realnost, pogledat ćemo dokumentarac.

Na kraju krajeva, ako netko ima puno garderobe i dobar stil, ne mora niti značiti da je na to puno potrošio. Možda je taj netko jednostavno snalažljiv, kupuje na rasprodajama i jednostavno ima smisla za modu.

Nije nas briga za dežurne kritičare i njihove kritike, Emilyn stil koji odiše veselim bojama i optimizmom, jednostavno volimo. Iako u modi postoji načelo prema kojem nije poželjno kombinirati više uzoraka, Emily uvijek nekako elegantno krši to pravilo, a više uzoraka u njezinim izdanjima djeluju tako slatko.

Treća sezona je također puna odvažnih boja i uzoraka. Bilo da su karirani, zebrasti ili s cvijećem, jednostavno su upečatljivi.

Primjetno je kako je Emilyn stil u seriji evoluirao. Outfiti su protekom sezona postali sve sofisticiraniji i ženstveniji, a mi vam u galeriji donosimo njezine najbolje outfite.

 

 

emily u parizu emily in paris Patricia Field emily cooper modni stil Emily u Parizu

Još vijesti