Hodanje u štiklama

Hodanje u štiklama nekim curama ide kao od šale, a druge se muče i spotiču. Ako se i ti pronalaziš u ovom drugom i štikle su ti muka, ovi će ti savjeti pomoći da što bolje hodaš u njima.

Što je peta viša i tanja, to je veći problem. Jedna stvar koja će ti pomoći ako si početnik u nošenju štikli je da biraš one modele koji imaju debelu, blok, petu. U njima ćeš biti stabilnija i samim time i lakše hodati. Hodanje u štiklama se čini lagano, ali kada kreneš i pogledaš se u ogledalo kako hodaš, vidjet ćeš da to baš i nije tako lako i da izgleda kao da se jako mučiš. Neke cure tako izgledaju kao da nabadaju, što i ne izgleda baš dobro. Nije nemoguće naučiti hodati u štiklama. Glavna stvar koja ti treba je vježba. Ne možeš očekivati da ćeš ih obuti i odmah letjeti i hodati bez problema. Prije nego ih trebaš nositi, imaj nekoliko tjedana prije kod kuće vježbanja i svaki dan pomalo hodaj u njima. Uz vježbu, donosimo ti i par savjeta koji će ti pomoći.

1.Prvo spuštaj petu pa prste, a ne cijelu nogu odjednom
Ako ćeš u štiklama hodati kao u ravnim cipelama i spuštati u koraku cijelu nogu prema podu, to neće izgledati dobro. Trebala bi se kod hodanja u štiklama naviknuti da prvo spuštaš petu, a tek onda prste. Izgledat će prirodnije i normalnije. Kada radiš korak razmisli o ovome i ubrzo će ti postati normalno tako hodati i nećeš morati razmišljati.

 

 

2.Radi male korake
Kada nosiš štikle, iskorak ti je manji nego inače i zato bi trebala prilagoditi i veličinu koraka. Ako ćeš raditi velike korake to će izgledati nezgrapno. Radi manje korake! Ovako ćeš samo morati napraviti više njih, ali uzmi vremena. Izgledat će bolje.

3.Lagano se gornjim dijelom tijela nagni prema unatrag
Ne toliko da se vidi kako visiš prema iza, već samo mrvicu. To će ti pomoći da se ne spotakneš i da ti držanje izgleda bolje, da imaš bolju ravnotežu. Olakšat će ti hodanje i smanjiti šanse da se rasipaš.

Štikle Kako znati hoće li štikle biti udobne ili ne? Jedan detalj će ti to otkriti i prije nego ih i isprobaš

4.Ne gledaj u pod, već prema cilju do kojeg hodaš
Puno cura ima potrebu gledati u pod kada hoda, pogotovo u štiklama, ali to je loša ideja i izgledat će kao da ne znaš hodati. Bolja je opcija da umjesto u pod, gledaš u cilj do kojeg hodaš. Bilo da su to neka vrata, kafić ili kraj ulice. Gledaj u tu točku.

 

 

5.Savij stopalo dok hodaš
Prilikom svakog koraka ili ako osjetiš da ti štikla klizi sa stopala, lagano savij stopalo kako bi stavila pritisak na unutrašnjost cipele. Tako će cipela pristajati bliže stopalu, što će olakšati i hodanje.

6.Budi sigurna da imaš pravu veličinu štikle
Provjeri! Ako su ti štikle premale ili jako prevelike, bit će ti 100 puta teže hodati u njima. Ukoliko su ti malo prevelike to možeš riješiti raznim pomagalima poput uložaka ili silikonskih umetaka, ali ako su ti premale, nema pomoći. Samo će ti stvarati dodatne probleme. Budi sigurna da su ti skroz dobre kada ih kupueš.

Kupovina cipela Imaš hrpu obuće, a uvijek nosiš isto: To je zato jer radiš neku od ovih 7 greški kada ju kupuješ

7.Kupi štikle koje imaju platformu
Iako štikle koje imaju platformu izgledaju još strašnije, zapravo je u njima lakše hodati. Ovo može pomoći curama koje još nikada nisu nosile štikle, ali i onima koje već jesu, ali svejedno i dalje ne mogu dobro hodati u njima. Možda je problem u štiklama, a ne u tebi. Probaj s ovakvim modelom.

 

 

8.Vježbaj, vježbaj, vježbaj
Usput ćeš ih razgaziti i malo izvježbati hod. Nikada nemoj nove štikle po prvi but obuti tek kada ideš na mjesto gdje ih planiraš nositi. Svakako ih prije malo razgazi i izvježbaj hodanje u njima. Šetaj hodnikom gore dolje kao po modnoj pisti. Vježba će ti pomoći. I to ne par dana prije, kreni tjednima prije i pomalo hodaj.

Štikle hodanje u štiklama kako hodati u štiklama savjeti lakše hodanje u štiklama nositi štikle

Još vijesti