Thriftanje

Second hand dućani su odlična stvar! Ipak, to ne znači da se od glave do pete trebaš odijevati samo u njima. Po neke je komade ipak bolje otići u standardne dućane i kupiti ih nove.

Uvijek smo za kupovinu u second hand dućanima i na buvljacima jer tamo se može pronaći itekako super komada po prilično niskim cijenama. Samo zato što netko prodaje svoje stare majice ili hlače ne znači da su uništene, već su samo možda osobi dosadile, promijenila je stil… S obzirom da većina nas ima krcate ormare s gomilom odjeće, ni ne stignemo sve te komade puno i nositi. Tako očuvana odjeća koja je jednom (ili nekada i nikad) nošena završi u second hand dućanima. Koliko god da je super tamo kupovati, u nekim slučajevima ipak ne bi trebala. Postoji 5 stvari koje nikad nemoj kupovati u second handu, najčešće iz higijenskih razloga.

Negin Mirsalehi Odjeća za jesen i zimu koju se isplati kupiti u second handu dućanu: Ovih 7 su pravi ulov

1.Cipele i tenisice
Nekima možda ne smeta nositi cipele od drugih osoba, ali ima i dosta ljudi kojima je ovo nešto što nema šanse. Drugo je kada posudiš cipele od frendice, a drugo kada kupiš neke u second handu. Ako ti i ne smeta nositi cipele za nepoznatim osobama, imaj na umu da kada kupiš nečije cipele, one su se već oblikovale po stopalu te osobe i tebi mogu biti neudobne i stvarati ti žuljeve.

2.Naušnice
Narukvice i lančići su okej, ali naušnice ti idu u uho i možeš dobiti infekciju, pogotovo ako si netko tko ima osjetljivu kožu. Ne znaš gdje su sve te naušnice bile i mogu biti pune prljavštine i bakterija. Dodatan razlog za preskočiti ih je i taj što nisi nikad sigurna od kakvog su točno materijala, a ako imaš alergije na neki, ne želiš se zezati.

3.Donje rublje
Treba li uopće reći išta dodatno? Nositi tuđe donje rublje je jedno veliko ne. Ukoliko ima još originalnu etiketu, možda možeš razmisliti, ali ako nema, ostavi ga na vješalici i produži. Iako je oprano, i ti ćeš ga oprati prije nošenja, svejedno se nemoj zezati i ovaj komad odjeće kupi u regularnom dućanu.

4.Badić
Jednako kako ne bi kupila donje rublje u second handu, tako nemoj kupiti ni badić. Iz higijenskih razloga ovo nikako nije dobra ideja.

5.Kape
Kape koje su korištene su još jedan komad koji se ne preporučuje kupiti u ovakvim dućanima. Navodno na kapama mogu ostati uši i različite druge bakterije koje ćeš onda nasloniti na svoju glavu kada ćeš isprobavati tu kapu. Iako ćeš ju doma oprati, i dalje je ovo rizično i pametnije je preskočiti. Ne želiš riskirati.

Kupovanje odjeće Svi u second handu pronalaze super ulove, a ti nikada? 6 savjeta kako kupovati u ovakvom dućanu

second hand dućani Thriftanje što ne kupiti u second handu nije pametno kupovati rabljeno iz higijenskih razloga

Još vijesti