Odjevna kombinacija

Second hand dućani su super stvar, samo treba znati kupovati u njima, jer nije isto kao kada dođeš u Zaru ili Bershku. Imaju svojih negativnih i pozitivnih strana, ali rekli bismo da pozitivne prevladavaju.

Doći u second hand dućan po točno određeni komad odjeće koji si si zamislila u glavi je pogrešno. Otići ćeš iz njega tužna i razočarana, jer tako se ne kupuje u ovoj vrsti dućana. Mala je vjerojatnost da ćeš naći točno specifičnu stvar, ali ćeš naći toliko skrivenih dragulja koji mogu obogatiti tvoj ormar. Najbolje je ići bez ikakvog plana i samo gledati što se nudi. I posebno baciti oko na ovih 5 vrsta odjevnih komada. Jer njih se najviše isplati kupovati u second hand dućanima.

1.Traperice

Ne bilo kakve hlače, baš traperice. Trenirke i tajice nisu nešto što trebaš gledati u ovim dućanima jer će najčešće već biti iznošeni i vidjet će se da su stari, ali s druge strane, traperice… pogotovo jer su u dućanima toliko skupe! Ovdje za puno manje novaca možeš uhvatiti odlične modele i to u super stanju. Naravno, prije nego ih kupiš, provjeri jesu li cijele. Najčešće jesu i moći ćeš ih nositi još godinama. Uz to, njih uvijek i ima dosta velik izbor, što je samo još jedan plus. I nemoj misliti da su sve neki stari modeli koji se više ne nose, oni koji kopaju po vješalicama pronaći će najbolje od najboljih.

2.Kratke suknjice

Ako voliš nositi kratke suknje, second hand dućani su mjesto za tebe. Ovo je jedan odjevni komad koji će u second hand dućanima u 99% slučajeva izgledati kao da nije nikada niti nošen. Možeš svoju kolekciju suknjica povećati nekim wow komadima koji se trenutno nose. I iz nekog razloga, na mjestu gdje stoje, nikada nije gužva jer ih ljudi ne gledaju. A tako ima odličnih komada!

3.Zimske jakne

Kaputi će najčešće biti ofucani i vidjet će se na njima iznošenost, ne uvijek, ali na dobrom dijelu njih. Međutim, obične zimske jakne su u puno boljem stanju, a ako su i nošene, ne kuži se toliko, zbog materijala od kojeg su napravljene. Na kaputima će se početi stvarati mucice, ali na običnoj jakni, neće.

4.Majice kratkih rukava

Za ovo će ti trebati strpljenja i živaca, jer među majicama kratkih rukava može se pronaći svašta. Da, ima onih koje su očigledno trebale završiti u smeću, a ne na vješalici, ali ima i toliko njih koje samo čekaju novog vlasnika. Ovo je jedan od onih odjevnih komada, koji kao i traperice, košta toliko puno u dućanima, a kvalitetom su ništa. Nekada ispadne da majica kratkih rukava iz second handa za 10 kuna bude izdržljivija i bolja od one iz Zare za 150 kuna. To je nešto što se često pere i naravno da će se brže uništiti, zato je bolje ne davati za njih velike svote novaca.

5.Kape

Zimske kape, pa čak i šalovi, mogu biti još jedna stvar na koju vrijedi baciti oko kada si u second handu. Pronaći ćeš hrpu različitih modela na jednom mjestu, čak i neke prilično unikatne i lude. Kape rijetko iznosimo do kraja već nam jednostavno dosade pa ih odlučimo zamijeniti novima, i zato su u second hand dućanima često u dobrom stanju i isplati ih se kupiti – jer ipak većina cura tako razmišlja.

Pogledajte još:

Kako kupiti traperice bez prethodnog isprobavanja? Donosimo trik koji će ti olakšati shopping

Kada kupuješ u Zari uvijek gledaj etikete – one skrivaju tajnu koja će ti pomoći u shoppingu

Koliko odjeće je previše odjeće: Ovih 13 znakova pokazuje da si pravi shopping ovisnik

odjevni komadi rabljena odjeća second hand dućani

Još vijesti