Zorica i Katarina Jukić

Studentice Zorica i Katarina Jukić stoje iza brenda torbica Luviss Bags. Zanimalo nas je kako su krenule, kako je to raditi sa sestrom i odakle crpe ideje za svoje torbice. Sve su nam otkrile u intervjuu.

Studentima je život pun obaveza, a ove su dvije sestre na sve studentske, dodale još jednu – bacile su se zajedno u biznis. Kao ljubiteljice mode, ima smisla da su uplivale upravo u te vode. Ukoliko si na Instagramu ikada naletjela na Luviss Bags, mali biznis s divnim i slatkim torbicama, e to su njih dvije! Katarina i Zorica studiraju na Ekonomskom fakultetu u Splitu, gdje i žive i od tamo vode svoj „small business“. Koliko je to teško, kako uopće izgleda izrada torbica i kako je raditi sa sestrom… sve to i puno više su nam otkrile u intervjuu.

 

@luvissbags ✨Nova kolekcija✨ #viralvideo #fyp #foryoupage #smallbusiness ♬ In Love With You - BLVKSHP

 

1.Kada ste došle na ideju da pokrete svoj biznis? Što vas je potaknulo?

Brojna putovanja potakla su nas da otvorimo nešto „svoje”, željele smo tržište obogatiti novim i kreativnim dizajnom. Kao i većina cura volimo modu, a pogotovo modne dodatke. Htjele smo raditi nešto gdje možemo pokazati kreativnost, ali i nešto što će nas ispunjavati. Tako je nastao Luviss.

2.Koliko je teško izraditi jednu torbicu? Koliko vam treba vremena da ju napravite?

Sve naše torbice izrađuju se u Italiji. Nas dvije možemo osobno personalizirati torbice po željama naših kupaca. Radimo inicijale i oslikavamo torbe posebnim tekstilnim bojama. Pazimo na svaki detalj kako bi na kraju sve ispalo u skladu sa željama kupaca.

Luviss bags - personalizirane torbice

3.Kako je to raditi s vlastitom sestrom? Dajte nam jednu prednost i jednu manu!

Ovo je dobro pitanje hahaha. Skroz smo različite, razlikujemo se u svemu, imamo različiti stil, a ni karakterno nismo iste. Dobra stvar je to što se uvijek možemo osloniti jedna na drugu, imamo povjerenje jedna u drugu i uskačemo jedna drugoj kada god je to potrebno. Mislimo da će se sve cure koje imaju sestru složiti da je to poseban odnos i da te nitko ne može iživcirati, ali i da nikoga ne voliš, kao sestru. Nesuglasice imamo zbog različitih stilova, ali u tim situacijama objavimo anketu putem Instagrama kako bi uključili i cure u stvaranje naših torbica.

4.Radite li sve same ili imate neku pomoć sa strane?

Imamo mlađeg brata, on je ove godine maturant i pomaže nam oko svega. Uz roditelje, on nam je najveća podrška. Napravit će sve što mu kažemo, od pakiranja narudžbi do slaganja torbica, stvarno se trudi biti dio ove priče i na njega uvijek možemo računati.

5.Tko su vam uzori? Imate li ih?

Roditelji su nam najveći uzor. Naučili su nas kako je za svaki uspjeh potrebno puno rada i odricanja, ali da se sve može kad se hoće.

6.Kako usklađujete sve obaveze koje imate u danu i kako provodite slobodno vrijeme?

Obje studiramo i zna biti jako naporno uskladiti sve obveze. Katarina je definitivno organiziranija i bolje posloži raspored kako bi sve stigla, a kod mene je sve u knap, ali uvijek se potrudimo napraviti sve što smo za taj dan isplanirale. Slobodno vrijeme provodimo s prijateljima, Zorica više voli večernje izlaske, a ja izlete u prirodu.

Luviss bags

7.Kako birate dizajne torbica koje ćete raditi? Odakle crpite ideje?

Pratimo modu i modne trendove, a inspiraciju crpimo s Instagrama, Pinteresta… Na kraju odaberemo ono što se nama najviše sviđa i ono za što smatramo da će se najviše dojmiti publike.

8.Kako izgleda vaša privatna kolekcija torbica? Koliko ih imate? Koja vam je najdraža?

Nama nitko ne vjeruje, ali mi stvarno nemamo puno torbica. Svi misle da nam je stan pun torbica, a zapravo ih imamo samo nekoliko. Najdraži model nam je mala crna torbica Tia koju nosimo na sve kombinacije.

 

 

9.Ima li neka slavna osoba (ili influencer) kojeg biste jako željele vidjeti s nekom svojom torbicom?

Voljele bismo da Izabel Kovačić u svojoj kolekciji ima jednu od naših torbica. Sviđa nam se njezin stil, a i sama je pokrenula uspješan brend.

10.Čije vam se torbice najviše sviđaju? Imate nekog dizajnera čije vam uvijek zapnu za oko?

Najviše volimo torbice poznatog brenda Marc Jacobs. Sviđa nam se to što su njihove torbice „nosive”, a pod tim mislimo da dobro prolaze na sportske, ali i na malo sređenije kombinacije.

11.Možete li dati savjet našim čitateljicama, kako da prepoznaju kvalitetnu torbicu od nekvalitetne?

Bitno je gledati od kojeg materijala je izrađena torbica te kako je šivana. Ako se radi o svakodnevnoj torbi, savjetujemo čitateljice da uvijek biraju mekše torbe koje su izrađene od ekološke kože jer su praktične i lako se održavaju.

Luviss bags u outfitu

12.Odakle ime „Luviss Bags“? Ima li neko značenje iza njega?

Ovo je najčešće pitanje koje dobivamo. Vjerovali ili ne, iza imena Luviss ne stoji neko značenje. Kada smo razmišljali o imenima, Zorica je htjela jedno, a ja drugo. Luviss je nastao kombinacijom ta dva imena. Danas smo stvarno sretne što je tako ispalo jer nam je to ime baš priraslo srcu.

13.Što biste poručile svim mladima koji žele pokrenuti neki svoj biznis?

Ovo će sada vjerojatno zvučati kao kliše, ali nije - pratite svoje snove! Nemojte da vas nečiji komentari ili strah sputavaju na tom putu. Potrebno je puno rada, truda i malo dobre volje, ali sve je lakše kada raditi nešto što volite.

14.Gdje se vidite u budućnosti?

Za početak želimo završiti fakultet. Obje studiramo na Ekonomskom fakultetu u Splitu i fakultet nam je trenutno prioritet. Imamo još puno ideja i voljele bismo proširiti brend. Nadamo se da ćemo jednog dana kada to ostvarimo ponovno imati intervju s vama.

luviss bags zorica i katarina jukić mali biznis intervju modni intervju sheesh vlasnice luviss bags torbice

Još vijesti