Sretna djevojka na plaži

Sunčane su naočale i modni dodatak i korisna stvar – sve u jednom. Tijekom ljeta rijetko da izađemo iz kuće bez njih. Da bi kupila najbolje sunčane za sebe, i da ih nosiš iz godine u godinu, vodi se s ovim stvarima kada si u shoppingu.

Sunčane naočale nosimo non stop tijekom ljeta. Iako ih većina dodaje kao dio outfita i samo kao modni dodatak, one su tu i da te zaštite od sunca. Da bi ti sljedeća kupovina sunčanih naočala prošla što uspješnije i da bi stvarno kupila neke koje ćeš nositi iz dana u dan i iz godine u godinu, trebala bi birati pametno. Pogotovo ako kupuješ neke skuplje! Ne želiš kupiti neke koje ćeš na kraju nositi samo jedno ljeto i onda će ostatak vremena stajati na ormariću i sakupljati prašinu. Da bi kupila najbolje moguće sunčane za sebe, vodi se ovim savjetima.

Sunčane naočale Modeli sunčanih naočala kakve ćemo nositi ovog proljeća i ljeta: Njih 5 o kojima se najviše priča

1.Skupe sunčane ne kupuj u trendi modelima
Kada kreneš u shopping prvo se dogovori sama sa sobom želiš li kupiti neki klasični model naočala ili neki trendi model. Ukoliko želiš neki ludi, trendi model, sunčanih naočala, savjetujemo ti da ne daješ puno novaca za njih. Trendovi dolaze i odlaze i pitanje je hoćeš li ih htjeti nositi i sljedeće godine kada takav model više ne bude in. S druge strane, ako želiš kupiti neki klasični model, onda se možeš počastiti i kupiti si neke markirane – jer klasici su klasici s razlogom i nosit ćeš ih godinama i godinama.

 

 

2.OBAVEZNO ih isprobaj
Nisu sve sunčane jednake veličine. Kada se kupuju neki brendovi, zna se dogoditi i da imaju različite veličine, baš kao i odjeća. Upravo je zato itekako bitno da ukoliko kupuješ neke skuplje, da ih isprobaš. Moraš vidjeti hoće li ti dobro sjesti i hoće li ti smetati dio iza uha. Ako su ti prevelike, mogle bi ti spadati, što može smetati.

3.Gledaj da imaju UV zaštitu
Sunčane koje nemaju UV i UVB zaštitu nikako nisu dobar izbor. One ti mogu čak i oštetiti oči. Sunce je puno jače nego što misliš, a iako na naočale gledaš kao modni dodatak, radije uzmi neke koje će ti uz to pružiti i barem nekakvu zaštitu.

 

 

4.Kakve ćeš okvire sunčanih uzeti, biraj prema svom obliku lica
Neće svima stajati isti okvir naočala. Nekome će bolje stajati mačkasti okvir, a nekome četvrtasti. Ako ne znaš koje ti dobro stoje, jednostavno prije kupnje isprobaj nekoliko različitih. Skroz je moguće da ti okvir koji si zamislila da želiš nositi – neće stajati. Nemoj uporno pokušavati s tim modelom, isprobaj neki drugi. Mogla bi se iznenaditi koliko će ti se svidjeti kada vidiš koliko ti dobro stoji. Neko je pravilo da će ti najbolje stajati naočale koje su obrnutog oblika od tvog lica. Primjerice ako imaš okruglo lice, traži četvrtaste okvire!

5.Sunčane bi ti trebale prekriti cijele oči
Ukoliko želiš zaštitu koju daju sunčane naočale, jedan savjet je da paziš koliko su velike leće na njima. Ono što želiš je da budu dovoljno velike da ti prekriju cijele oči. Ako ti ne prekrivaju oči, neće ih niti moći zaštiti od sunca. Što su veće leće, to si više zaštićena od sunca.

Ema Luketin i Selena Gomez Kakve badiće ove godine nose slavne cure? 8 influencerica i pjevačica koje su već pokazale nove badiće

sunčane naočale shopping kupovina sunčanih naočala kakve sunčane kupiti biranje sunčanih naočala što trebaš gledati kod kupovine sunčanih

Još vijesti