Nalakirani nokti

Možda ti se čini da sve cure danas stavljaju gel nokte ili da idu na trajne manikure i sve ostale opcije, a da samo ti lakiraš nokte s običnim lakovima. Bez brige, nisi sama! Puno su cura i dalje sam svoj majstor po ovom pitanju.

Lakiranje nokti s običnim lakovima za nokte, sama, kod kuće, nije uopće loša opcija i ne bi se trebala osjećati kao da nešto propuštaš jer ne stavljaš gel nokte i sva ostala čudesa. I ti se možeš izvježbati pa i s običnim lakovima raditi neke kul dizajne na noktima. Jedina mana običnog laka naspram gela ili trajnog laka je da se prije skine. Nema goreg nego kada urediš nokte i već drugi dan se lak okrhne. Da ti se to ne bi događalo, donosimo ti nekoliko savjeta koji će ti pomoći zaštiti lak na noktima i pomoći da on što dulje ostane na noktima i da što dulje izgleda besprijekorno.

1.Očisti nokte prije lakiranja, čak i ako nisi imala nikakav lak ranije
Bilo da imaš lak na noktima ili ne, prije lakiranje je svejedno dobro proći s acetonom preko njih da se makne višak ulja zbog kojeg se lak neće primiti skroz dobro na nokat. I svakako nakon toga dobro sa sapunom operi ruke. Pričekaj da se skroz dobro osuše i tek tada kreni s lakiranjem. Treba pripremiti teren!

2.Biraj svjetlije nijanse
Čak i da se malo skine, neće se toliko vidjeti
kao kod primjerice crnog ili crvenog laka. Nude boje izgledaju lijepo, uredno, elegantno, ali i moderno. Možeš nekada i njih uzeti u obzir.

 

 

3.Stavljaj bazni lak za nokte
Kada se šminkaš, stavit ćeš primer da ti šminka dulje izdrži na licu. Kada lakiraš nokte, napravi istu stvar. Bazni lak za nokte može pomoći da ti lak izdrži dulje na noktima, samo je caka u tome da bazni lak mora biti kvalitetan i dobar.

Manikura sa sjenilom Umjesto da baciš paletu sjenila: Uz pomoć sjenila za oči možeš napraviti jako lijepu manikuru

4.Nemoj stavljati previše slojeva laka
Tako će se prije početi skidati. Stavi maksimalno dva sloja! Sve više je previše. Neki su lakovi jednostavno takvi da im boja nije jarka, već su više prozirnjikavi. Staviti više slojeva da se bolje vidi i nije dobra ideja, bolje je promijeniti lak.

5.Pusti nokte da se suše na zraku, ne puši u njih s toplim fenom
Između svakog sloja laka treba pričekati da se osuši. Ne stavlja se novi sloj ako je onaj na noktima još uvijek mokar. Najbolje je pustiti da se osuši lak na zraku, ali ako baš nemaš strpljenja, stavi nokte pred fen koji puše hladno. Nikako topao zrak!

6.Kada čistiš, stavi rukavice
U danima kada čistiš sobu ili pomažeš mami očistiti kuću, ukoliko koristiš deterdžente, stavi rukavice. Nisu skupe, a zaštiti će ti i lak na noktima i ruke. Obično nakon čišćenja sa svakakvih sredstvima, ruke budu jako suhe. To šteti i tvom laku na noktima.

Kakvu manikuru staviti preko ljeta: Donosimo ti 20 prijedloga za ljetne manikure Ljetne manikure Plaža Ljubavni sa srčekima +17 More kao inspiracija

7.Rašpaj nokte u samo jednom smjeru
Ako ti nokti pucaju i listaju se, onda će ti i lak prije početi padati s njih. Jedna greška koju puno nas radi, a zbog koje nam nokti više pucaju, je da ih rašpamo pogrešno. Kada ideš po noktu s rašpicom, trebala bi rašpati samo u jednom smjeru, a ne gore-dolje ili lijevo-desno.

8.Lakovi sa šljokicama dulje ostaju na noktima
Lakovi sa šljokicama su gušći nego obični lakovi i bolje se primaju na nokte. Nokti će ti s takvim lakom manje pucati, bolje rasti, a i lak će onda dulje izdržati u perfektnom stanju. Win-win-win!

 

 

9.Svakih par dana dodaj sloj laka za učvršćivanje noktiju
Postoje i lakovi za učvršćivanje noktiju, i oni su jako dobra stvar. Jedan savjet je da ih koristiš i kako bi ti lak što dulje izdržao na noktima. Svakih dva do tri dana stavi tanki sloj ovakvog laka. Produljit će ti trajanje manikure.

10.Nemoj da ti ruke budu dugo namočene u jako toploj vodi
Topla voda je neprijatelj nalakiranih noktiju. Smiješ staviti ruke u toplu vodu, ali nemoj baš da budu dugo namočene u njoj. Ona će podignuti lak i on će se prije početi skidati i otpadati.

nokti lakiranje noktiju s lakovima za nokte manikura lak na noktima izdržati što dulje kako da se lak odmah ne skine s noktiju

Još vijesti