Slika nije pronađena

Bez obzira na to volite li naglašeno našminkane usne ili ne, ne može se poreći da su upravo pecrtane usne jedan od najvećih trendova u svijetu ljepote posljednjeg desetljeća. Taj trend sad je dobio i malu preinaku u vidu podignutog završetka.

Dok je najpopularniji izgled precrtanih usana prije nekoliko godina podrazumijevao tamne nijanse i teški mat završni izgled, u posljednje vrijeme prevagnuo je hiper-sjajni efekt koji usnama daje još puniji izgled. 

Podignuti završetak usana, kažu mnogi, podsjeća na osmijeh lutke tako što prekriva vanjske kutove usana iscrtavajući olovkom usne prema gore da bi se stvorio efekt krila na usnama.  

Makeup influenserica Hayley Bui pokazuje u videu točne korake za postizanje ovog efekta. Koristila je crnu olovku za oči i tamne sjene pa je dobila više gotički efekt. U par poteza olovkom dobijete sasvim novi izgled usana, a pritom ne morate izdvajati velike svote novca za skupe tretmane. 

 

 

Efekt krila na usnama daje jednu potpuno novu dimenziju i okvir cjelokupnom izgledu lica. Stavlja fokus na vanjske kutove usana povlačeći crtu od rubova prema gore, što stvara iluziju trajnog prirodnog osmijeha

 

 

Čini se kako među pratiteljima na društvenim mrežama vlada podijeljeno mišljenje o ovom trendu. Neki ga nazivaju pravom umjetnošću u svijetu šminkanja, dok ga drugi uspoređuju sa strašnim izmišljenim likovima kao što je Joker, Mr. Stuffleby. Nas više podsjeća na Bratz lutke.

šminkanje Novi trend iscrtavanje usana pune usne

Još vijesti